Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

De mooiste Franse kookboeken

de-mooiste-franse-kookboeken.jpg

Heerlijke Franse recepten, mooie verhalen, wijntips en de lekkerste toetjes vind je in deze prachtige kookboeken. Met deze vijf favorieten wordt het smullen thuis!

Waarom Franse vrouwen niet dik worden
In dit stijlvolle kookboek geeft Mireille Guiliano de mooiste recepten die passen bij haar filosofie: eenvoudig te bereiden maaltijden met verse ingrediënten van het seizoen. Maar dat betekent niet dat er geen lekkere chocoladerecepten en toetjes in het boek staan. De recepten zijn om te smullen en de wijntips en menu-adviezen zijn heel handig!

Chez L’Hirondelle
Samen met haar man vertrok Heleen naar Frankrijk, waar ze een boerderij kocht. De veranda werd omgebouwd tot restaurant en nu serveren ze table d’hôte. Heleen verwerkt de producten van eigen land in heerlijke recepten. Dit gezellige snuffelkookboek bevat die recepten en zijn bruikbaar voor iedereen.

Reiskookboek Frankrijk
Hoe tover je de echte Franse sfeer op je bord? Op die vraag geeft schrijver Onno Kleyn antwoord. Lekker, makkelijk en snel koken op de camping: dat is waar dit boek om draait. Kleyn laat zien hoe je kunt genieten van de Franse specialiteiten en lekkernijen die op Franse markten, bij de slager, bakker of in supermarkten worden verkocht. Extra handigheidje van het boek is de culinaire woordenlijst! Zodat je weet wat je koopt.

Wost, paté en andere charcuterie uit de Franse keuken
Vlees is het sleutelwoord van dit boek. Het biedt een schat aan informatie over de unieke geschiedenis en kunst van de Franse charcuterie: het verwerken van varkensvlees tot de meest verrukkelijke culinaire producten. Maar ook het bereiden van fijne vleeswaren zoals patés, terrines en alle denkbare worstsoorten vind je terug in dit prettig leesbare kookboek. Ontdek de klassieke recepten, aangevuld met verhalen en praktische tips.

Route de vin
Natuurlijk mag een mooi boek over wijn niet ontbreken in dit lijstje. ‘Route de vin’ neemt je mee op reis door de Franse wijnvelden. Het boek vertelt op luchtige wijze over de vele soorten wijnen van Frankrijk. Wijn proeven en de mooiste regio’s bezoeken: je beleeft als het ware zelf deze wijnreis.

Ook interessant