De keuken van Colette: zo maak je van boerenkool een feestmaaltijd
Redactie Margriet | 20 december 2017
Stress voor het kerstdiner, dat kennen we allemaal. In deze tweedelige serie laat Margriets culinair-expert Colette Beyne zien hoe je kunt zorgen voor relaxte feestdagen als het om het eten gaat. In de aflevering van vandaag maakt Colette een simpele stamppot op tot een feestelijk en chic timbaaltje. Niet moeilijk, wel heel mooi.
Dit heeft Colette gebruikt in de video
boerenkoolstamppot
koffiemok of -beker
natuurlijke olie
bakkwast
zonnebloemolie
reuzencroutons van spek
jus met rode wijn
knijpfles die je normaal gebruikt voor poffertjesbeslag
groene kruiden
nootmuskaat
Zo ga je te werk
– Vet de beker in met zonnebloemolie.
– Vul de beker met boerenkoolstamppot.
– Keer de beker op het bord.
– Garneer het timbaaltje met groene kruiden en de spekcroutons.
– Doe de jus in de poffertjesknijpfles en spuit ‘m om het timbaaltje.
– Strooi nootmuskaat over het timbaaltje.