Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Lekker én goed voor je: dit zijn de gezondheidsvoordelen van rabarber

dit-zijn-de-gezondheidsvoordelen-van-rabarber-margriet.jpg

Rabarber is zo’n typische groente die een beetje in de vergetelheid is geraakt en dat is eigenlijk hartstikke zonde: rabarber is namelijk niet alleen heel lekker, het is ook nog eens hartstikke gezond. Maar wat zijn nu precies de gezondheidsvoordelen van rabarber?

Wij zetten hier de gezondheidsvoordelen van rabarber voor je op een rij.

Rabarber is rijk aan mineralen

Rabarber bevat verschillende mineralen, zoals: calcium, kalium en mangaan. Deze mineralen dragen onder andere bij aan het behoud van sterke botten, een normale werking van de spieren, een normale bloedsomloop en een normale werking van het zenuwstelsel. Daarnaast zijn ze belangrijk om je hart en vaatstelsel gezond te houden en spelen ze een rol bij je energiestofwisseling en het goed functioneren van verschillende enzymen in je lichaam.

Rabarber zit vol antioxidanten

Rabarber bevat ook nog eens verschillende antioxidanten en die zijn heel belangrijk voor je gezondheid. Antioxidanten vangen namelijk vrije radicalen weg. Dit zijn agressieve stoffen die in ongunstige gevallen schade kunnen toebrengen aan cellen en weefsels. Antioxidanten kunnen echter helpen tegen deze beschadiging. Luteïne is één van de antioxidanten die je in rabarber kan vinden. Deze antioxidant is belangrijk voor het gezond houden van je ogen en huid.

Lees ook: Vergeten groenten: wat zijn het en wat kun je ermee maken?

Rabarber is goed voor je spijsvertering

Wat ook erg fijn is, is dat rabarber aardig wat vezels bevat. Vezels zorgen ervoor dat je stoelgang soepel en regelmatig blijft, waardoor je minder snel last krijgt van obstipatie. Dit is goed voor je spijsvertering en je spijsverteringskanaal is weer ontzettend belangrijk voor je algehele gezondheid.

Rabarber bevat vitamine K

Tot slot bevat rabarber ook nog eens vitamine K, wat zorgt voor een normale bloedstolling, maar ook sterke botten en gezonde bloedvaten. Kortom: rabarber bevat genoeg gezondheidsvoordelen!

Bron | Etos, Voedingscentrum
Beeld | Getty

Ook interessant