Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Favoriet recept van Guus Meeuwis: gefrituurde kippenbillen

goodfoodbook_gerecht-guus-meeuwis-fotograaf-christian-fielden.png

Guus Meeuwis (43) zijn tweede passie is koken. ‘Dit recept is één van de favoriete snacks van mijn kinderen. En zo gemaakt!’

Wat heb je nodig?

(voor 4 personen)
– 1,5 dl kippenbouillon
– 5 g verse gember, geraspt
– 50 g Japanse sojasaus
– 4 kippendijen, ontbeend
– handje gezouten pinda’s, grof gehakt
– maïzena

Heb je de ingrediënten niet in huis? Bestel ze dan hier online bij Albert Heijn

button_ah_bestel_online

  • Vandaag besteld, morgen in huis
  • Ruim assortiment van AH XL, Gall&Gall en Etos
  • Kies zelf je bezorg- of ophaalmoment

Zo maak je het!

Maak een marinade door de kippenbouillon te koken met de gember en de sojasaus. Laat ‘m afkoelen. Snij elke kippendij in 4 stukjes en leg ze in de marinade. Laat 3 uur marineren in de koelkast.

Verwarm een frituur tot 180ºC. Strooi de pinda’s door de marinade met de kip. Voeg zo veel maïzena toe tot er een papje ontstaat. Haal de kippenstukjes voorzichtig uit de marinade. Zorg dat er genoeg beslag en pinda’s op de kip blijven zitten. Frituur de kippenstukjes voorzichtig tot ze mooi goudbruin zijn. Even laten uitlekken en op keukenpapier laten afkoelen voor je ze serveert.

Tip: marineer de kippendijen een dag van tevoren en zet ze afgedekt in de koelkast. Daar worden ze nog lekkerder van en het scheelt in tijd!

COVER_goodfoodbook-v2.inddMeer recepten van bekende Nederlanders

Dit recept komt uit Good Food Book #2. Een boek met maar liefst 50 recepten van topkoks, foodies en bekende Nederlanders. Die watertandend lekkere én makkelijke recepten zijn verzameld in één kookboek. Géén peperdure ingrediënten, géén ingewikkelde kokstrucs, géén urenlange bereidingstijden, maar maakbare recepten. De stichting FDBCK schenkt voor ieder verkocht boek 40 schoolmaaltijden aan kinderen in Malawi. Het Good Food Book #2 kost € 14,99 en is overal en online verkrijgbaar.

(Foto recept: Christian Fielden).

 

Ook interessant