Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

De Franse lunch

de-franse-lunch.jpg

Fransen houden van lekker eten en daar nemen ze dan ook de tijd voor.

Een Franse lunch kun je niet vergelijken met de Nederlandse. Eten wij twee boterhammen met kaas en drinken we een glas melk, de Fransen gaan voor een voor-, hoofd- en nagerecht en een goede fles rode wijn mag niet ontbreken. De lunch is in Frankrijk de belangrijkste maaltijd van de dag.

Voorgerecht
De lunch begint met een koud voorgerecht, zoals een salade. Daarbij wordt een mandje brood geserveerd dat de rest van de maaltijd op tafel blijft.

Hoofdgerecht
Het hoofdgerecht varieert van een stuk vlees of vis met groenten en aardappels, maar ook ratatouilletaart met rauwe ham en groenten zoals aubergines, courgettes, tomaten, paprika en champignons.

Kaasplankje
Na het hoofdgerecht volgt het Franse kaasplankje. Een droom voor kaasliefhebbers. Ga je lunchen in een Frans restaurant, dan kun je vaak kiezen voor fromage Blanc en fromage sec. Fromage blanc is een soort kwark, dus wil je een kaasplankje, let dan op dat je voor de fromage sec kiest!

Een kaasplankje bestaat meestal uit 3 stukjes Franse kaas naar keuze, met daarbij wat druiven en brood. De Fransen eten eerst het kaasje met de minst sterke smaak en eindigen met het kaasje dat het sterkst is.

Dessert
Natuurlijk mag ook het zoete dessert niet ontbreken in de lunch. Echte Franse desserts zijn crème brulée, chocolademousse, citroentaart, appeltaart en flan. De maaltijd wordt afgesloten met een kopje sterke koffie, eventueel met likeur.

Ook interessant