Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

De Droam voor internet-addicts

de-droam-voor-internet-addicts.jpg

Ik ben verslaafd aan internet. Mijn iPhone is 24/7 bij me in de buurt en als ik thuis kom, druk ik als eerst (met mijn jas nog aan!) op de aan-knop van mijn laptop. Constant staan mijn mailbox en Twitter open, lees ik de Facebook-statussen van mijn vrienden en update ik, heel oldskool, ook zo af en toe de www van mijn Hyves-pagina nog. Ik struin vele websites af naar nuttige of minder nuttige nieuwtjes en volg het wel en wee van onze (inter)nationale sterren op de voet.

Als ik op vakantie ga, of zelfs een weekendje weg, mis ik dat internet heel erg. De kosten voor dataroaming (mobiel internet in het buitenland) zijn torenhoog. Af en toe je mail checken en je Facebook-vrienden laten weten hoe leuk je het op locatie wel niet hebt, kan voor een vervelende nasleep zorgen als je thuis opeens die dikke telefoonrekening op je mat vindt. Check dus altijd goed je telefoon- en internetinstellingen als je de grens over gaat!

Droam
Via Twitter stuitte ik echter op dé oplossing: Droam. Letterlijk een droom voor mij! Met dit apparaatje, dat werkt als een klein Wi-Fi station, kun je in het buitenland voor een vast tarief internetten. Je maakt hierbij gebruik van het lokale mobiele netwerk.

Aan de Droam kun je tot vijf mobiele telefoons, laptops en/of tablets zoals de iPad aansluiten. Je huurt het apparaatje voor een van tevoren bekend vast bedrag, dus je komt niet voor onaangename verrassingen te staan.

Besparing
Voor mijn weekendje Duitsland met vrienden gebruikte ik ‘m voor het eerst. En voor de mensen die nu denken (en ja, dat kreeg ik ook meerdere keren te horen): sjonge, kun je nu echt niet een paar dagen zonder internet? Vind je dat niet heerlijk, even niet die constante stroom van informatie? Even gewoon de boel de boel laten?

Nou, minderen in Twitteren en Facebooken gaat nog wel, dat is inderdaad soms best lekker. Maar een groot voordeel voor mij was ook dat ik via internet (en dus via de Droam) veel goedkoper in contact kon blijven met mijn vriendje dat thuiszat. Per Whatsapp (een applicatie waarmee we elkaar gratis smsjes stuurden), Skype en DM’s (privéberichten via Twitter) hoefde ik hem niet helemaal te missen. De rekening was een heel stuk lager dan na het reisje naar Gambia

Meer weten? Bekijk de site voor meer info en tarieven! Ik als internetjunk ben in ieder geval om.

Ook interessant