Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

De beste budget-boodschappen tips

budgetboodschappen_margriet1-jpg.jpg

De beste manier om te besparen op je huishouden is het doen van budget boodschappen. Margriet.nl geeft je een aantal tips om goedkoper, maar toch even lekker en gezond te eten en drinken. En dat zonder al te veel aanpassingen in je levensstijl.

Voorbereiding
Voordat je een bezoek aan de supermarkt brengt, is het belangrijk dat je voor jezelf op een rijtje zet wat je nodig hebt. Kijk voor je op pad gaat altijd wat je nog in de koelkast hebt liggen en wat bijna over datum is. Beslis van tevoren wat je die week wilt eten en maak op basis daarvan een lijstje. De Schijf van Vijf geeft je de beste richtlijnen voor een evenwichtige voeding. Doe vervolgens boodschappen net nadat je hebt gegeten, zo maak je geen beslissingen met je lege maag en voorkom je impulsaankopen.

Slim en gezond shoppen
Shoppen met een budget is de ultieme manier om wat extra kilo’s te verliezen. Snacks en kant-en-klaar maaltijden zijn vaak duurder en bevatten meer calorieën dan nodig. Laat deze dus staan en kies voor gezonde basisproducten. Koop bijvoorbeeld eens wat vaker diepvriesgroente, een erg gezonde en goedkope keuze. Diepvriesgroente bevatten ongeveer evenveel vitamines als verse groente en zijn bovendien langer houdbaar waardoor je minder snel restjes weg moet gooien.

Merkkeuze
Een andere optie om geld te besparen is het aanpassen van je keuze in merken. A-merken zijn niet altijd beter of lekkerder. Bovendien zijn eigen merken van supermarkten vaak goedkoper. Laat je daarom niet misleiden door mooie verpakkingen.

Voorkom verspilling
Jaarlijks gooit Nederland ruim 2,5 miljard euro aan voedingsmiddelen weg. Verspilling komt je uiteindelijk duur te staan: hoe meer je weggooit, hoe groter je boodschappenlijstje aan het eind van de week. Eén van de opties om verspilling te voorkomen, is het aanschaffen van bakjes om overtollig eten in te vriezen. Zo behoud je de voedingswaarde en hoef je niet de hele week van dezelfde kliekjes te eten. Maak ook eens wat vaker gerechten waar je overgebleven groente of vlees in kunt verwerken zoals een lekkere quiche of pastasaus.

Tip: Koop aanmaaklimonade in plaats van een dure fles frisdrank. Dit gaat veel langer mee!

Ook interessant