Eten

Dat wordt smullen: Matcha bavaroistaart

dat-wordt-smullen-matcha-bavaroistaart.jpg

De matcha bavaroistaart is fris en zoet waardoor het perfect is als tussendoortje. Combineer het met een warme kop thee en je hebt een match(a) made in heaven.

Dit heerlijke recept heb je in 40 minuten gemaakt.

Dit heb je nodig:

Voor de bodem:

  • 200 g speculaas, fijngemalen
  • 75 g boter

Voor de bavaroisvulling:

  • 3 blaadjes witte gelatine
  • 5 eieren (M)
  • 80 g suiker
  • 1 el matchapoeder + extra om te bestuiven
  • 300 ml volle melk
  • 2 vanillestokjes, opengesneden, merg eruit geschraapt
  • 350 ml slagroom

Extra nodig: springvorm van 22 cm doorsnede, ingevet.

Bereidingswijze voor een matcha bavaroistaart:

  1. Bekleed de vorm met bakpapier.
  2. Smelt voor de bodem de boter en roer de koekkruimels erdoor.
  3. Verdeel het mengsel over de bodem van de vorm en druk goed aan.
  4. Laat ± 30 min. opstijven in de koelkast. Week intussen voor de vulling de gelatine in ruim koud water.
  5. Splits de eieren en mix de eierdooiers met de suiker tot een lichtgele, dikschuimige massa, die als een lint van de kloppers loopt.
  6. Roer het matchapoeder erdoor.
  7. Verwarm de melk en voeg de vanillestokjes met merg toe. Breng aan de kook en haal van de pit.
  8. Giet een scheutje hete melk bij het eiermengsel en klop los. Giet de rest van de melk erbij en roer verder, laat kort binden op lage pit (maar breng zeker niet opnieuw aan de kook, want dan schift de bavarois).
  9. Haal de pan van de pit. Knijp de gelatineblaadjes uit en roer ze snel door het mengsel.
  10. Klop de slagroom half op en spatel de room door de pudding.
  11. Indien je de kleur nog niet goed vindt, neem dan een kommetje koude melk, los er nog wat matcha poeder in op en roer dit door de pudding.
  12. Haal de springvorm uit de koelkast en giet de bavarois erin.
  13. Laat de bavaroistaart in ± 3 uur volledig opstijven in de koelkast.
  14. Haal de taart ± 15 min. voor het serveren uit de vorm en bestuif het extra matchapoeder.

Bereidingstijd: ± 40 min + ± 3 uur opstijven

Ziet er goed uit!

Productie | Colette Beyne
Fotografie | Wout Hendrickx

Dit artikel verscheen eerder in Margriet 2020-04. Je kunt deze editie nabestellen via magazine.nl.

Artikelen van Margriet ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant