Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Dankzij deze tip mislukt je eerste pannenkoek nooit meer

pannenkoek-bakken.jpg

Wie weleens pannenkoeken bakt, heeft het ongetwijfeld meegemaakt: de eerste mislukt ongelooflijk vaak. Wij geven je dé tip om dat te voorkomen. 

Volgens kookwebsite 24kitchen.nl wordt die eerste pannenkoek zo vaak een misbaksel doordat de pan nog niet heet genoeg is. Dit kun je testen door een paar druppels water in de pan te laten vallen. Als ze rustig verdampen, is-ie nog niet heet genoeg. Pas wanneer het water in kleine druppels over de bodem danst, zit je goed en heeft de pan de juiste temperatuur.

Luchtige pannenkoek

Wist je dat je heerlijk luchtige pannenkoeken kunt maken door wat bier of karnemelk aan het beslag toe te voegen in plaats van melk? Lees hier nog meer tips.

Gezonde variant

Wil je een wat gezondere pannenkoek? Bak dan deze bananenvariant. Lekker met fruit en/of honing. Bekijk hieronder hoe je ze maakt.

Bronnen | libelle.nl en 24kitchen.nl
Foto | iStock

Lees ook

Bekijk ook

Schrijfster Esther Verhoef komt naar Margriet Winter Fair. Bekijk hieronder wat vriendinnen Ingrid en Liezet graag aan Esther zouden willen vragen. De schrijfster, van wie afgelopen juni het boek Nazomer verscheen, is van 21 tot en met 23 november aanwezig op de fair.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant