Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

4x zó kun je je dagelijkse kopje koffie lekkerder, maar ook gezonder maken

4x-zo-kun-je-je-dagelijkse-kopje-koffie-lekkerder-maar-ook-gezonder-maken.jpg

Van het ‘zwarte goud’ tot een ‘bakkie pleur’: voor veel mensen is een kopje koffie onmisbaar om de dag door te komen. Maar hoe kun je nu nog net iets meer smaak aan je favoriete drankje toevoegen én het ook nog eens gezonder maker?

Hier een aantal smakelijke tips!

1. Kaneel in plaats van suiker

Probeer eens om je dag te beginnen met een kopje koffie zonder suiker. Een goed alternatief voor deze dikmaker is een snufje kaneel. Je hoeft trouwens niet bang te zijn dat dit ten koste gaat van de smaak, want deze specerij heeft van nature een zoete smaak. En dit is niet het enige voordeel: kaneel heeft namelijk nog veel meer positieve effecten. Zo helpt het bij het onder controle houden van de bloedsuikerspiegel, met als positief effect dat je minder zin krijgt om tussendoor even wat lekkers te snacken. Daarnaast heeft het een gunstig effect op de spijsvertering én zou het ook nog eens de werking van antioxidanten in ons lichaam versterken.

2. Voeg cacao toe aan je kopje koffie

Zin in een vleugje chocoladesmaak aan je koffie? Hiervoor hoef je echt niet meteen een hele reep chocolade in je koffie onder te dompelen, er is namelijk een gezondere manier. Voeg een theelepel rauwe, ongezoete cacao toe aan je koffie. Hierdoor krijgt je koffie een heerlijk vleugje chocolade en dit schijnt niet alleen goed te zijn voor je smaakpapillen, maar ook voor je bloeddruk en cholesterol. Een echte win-win situatie dus!

Lees ook: kokosolie in je koffie? Mensen zweren erbij om déze reden

3. Ga voor een Oosters smaakje

Wist je dat kardemom bekend staat als de koningin van de specerijen? En dat heeft een speciale reden: vroeger werd kardemom namelijk allerlei medicinale krachten toegeschreven. Wat daar ook van waar mag zijn, één ding is zeker: het kruid wordt vaak aan mondsprays toegevoegd. En aangezien een koffieadem nu niet bepaald fijn is, is dit een handig trucje om het te verbloemen. Hoef je je ook niet meer schamen voor je koffieadem op werk of thuis.

4. Spice it up

Voor iedereen die wel een opkikkertje kan gebruiken (denk aan slapeloze nachten, een verstopte neus of  een slecht humeur) doet een snufje cayennepeper wonderen. Niet alleen je smaakpapillen zullen er een opkikker van krijgen, maar ook je vertering vaart er goed bij. Pas alleen wel op met te veel peper, met het oog op toiletbezoek.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief

Bron | Goedgevoel.be
Beeld | iStock

Ook interessant