Eigen gemaakte ketchup is een stuk gezonder dan uit een fles, er zit veel minder suiker in. Toch zijn er maar weinig die zelf hun ketchup maken. Vaak wordt er gedacht dat het erg ingewikkeld is om te maken en dat het veel tijd kost, maar het is eigenlijk heel simpel!
Snijd de tomaten in (kruisje op de onderkant) en wanneer je ze nu in kokend water doopt (soms even wat langer), dan kun je ze makkelijk ontvellen. Of neem de tomatenpulp (passata). Snijd ze daarna in stukken en verwijder de zaadjes en zaadlijsten. Doe ze nu in een grote pan. Voeg alle bovenstaande ingrediënten toe en zet de pan op het vuur om zo’n 20 minuten te pruttelen. Verwijder dan het laurierblaadje en duw het geheel nu door een fijnmazige zeef, gebruik hier een houten pollepel voor. Goed laten afkoelen en klaar!
Win een kookboek
Jacqueline geeft 5 van haar Tempelkookboeken weg! Wil je er ook een? Vul dan dit winformulier in en wie weet ligt het boek binnenkort bij jou in de keuken.
Het tempelkookboek van detox-coach Jacqueline van Lieshout (isbn: 978 90 230 1365 5, Uitgeverij Kosmos) is voor € 22,95 te koop bij bol.com, boekhandels, cadeauwinkels en de grotere warenhuizen.