Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Dag 55: dit kun je zelf; sausjes maken (mayonaise, ketchup, pastasaus etc)

ketchup2.png

Tijdens de Fit Challenge ontvang je dagelijks een voedingstip van detoxcoach Jacqueline van Lieshout. Dit is de tip voor dag 55: sausjes.

“Sausjes zijn toch vaak the spice of life. En dan bedoel ik niet alleen mayonaise of ketchup, maar ook pastasaus, dressing voor salade, pesto, tapenade, dips en ga maar door. Helaas worden deze nog steeds veelvuldig kant-en-klaar gekocht terwijl je ze gemakkelijk en snel (en véél lekkerder) zelf kunt maken. Met name mayonaise, de basis voor allerlei andere sausen. Wanneer je mayonaise zelf maakt, hoef je er geen suiker of andere toevoegingen bij te doen. En over suiker gesproken; ketchup zit er barstensvol mee. En jawel, ook ketchup kun je echt zelf maken! Daarom vandaag een recept voor ketchup uit mijn Tempelkookboek. En hier een lekker en simpel recept voor mayonaise.”

Voor alle moeders hier nog twee blogs over de bekende kant-en-klaarpakjes en een idee om het gebruik ervan af te bouwen.

Jacqueline geeft 5 van haar Tempelkookboeken weg! Wil je er ook een? Vul dan dit winformulier in en wie weet ligt het boek binnenkort bij jou in de keuken.

In zestig dagen fit en slank(er)
Schrijf je in voor de gratis Margriet Fit-nieuwsbrief en ontvang elke dag gezonde recepten, oefeningen en tips van een voedingscoach. Samen met Margriet werk je aan een gezondere leefstijl in zestig dagen.

[sm-iframe height=”300″ src=”http://messagent.sanomadigital.nl/optiext/optiextension.dll?ID=yW7y_BMtB58zUaAptcLWth24A8lC9m6S7wHfswoXf62qRmiOP%2BiLKCNXW6wgXbEz22Vi0SmPVO9OkjTjcW”]

Ervaringen delen
Via Facebook kun je bij detox-coach Jacqueline van Lieshout terechtkunt met vragen over gezond eten. Wil je ervaringen delen met andere deelnemers? Word dan lid van de  Margriet Fit Challenge Facebookgroep!

Ook interessant