Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Dag 53 | Recept: rijstwafelvariaties

rijstwafel1.png

Rijstwafels worden vaak als saai gezien. Dat snappen wij wel, want als je ze zo droog eet, zit er ook weinig smaak aan. Toch kun je ze leuk én lekker beleggen. Jaqueline geeft tips! 

Jaqueline: “Zoals je op de foto’s kunt zien, kun je ze ontzettend leuk beleggen. Met zelfgemaakte hummus, zachte geitenkaas, wat sprietjes tuinkers erop of reepjes basilicum, noem maar op! Hieronder een lijstje met wat variaties.”

• taartje: geitenkaas, pesto, avocado, zalm
• rauwe honing
• amandelpasta
• notenpasta (en banaan)
• gebakken ei en zelfgemaakte mayonaise
• tapenade en tomaatjes
• kaas en komkommer
• gerookte makreel met komkommer
• gemarineerde tomaatjes (met basilicum en olie)
• kipfilet met fijngesneden selderij en bieslook

Jacqueline: “Let op: eiwitrijk beleg zoals hardgekookt ei en/of avocado zijn goede keuzes. Deze zorgen er namelijk voor dat de rijstwafel wat langzamer wordt verteerd en dat is veel beter voor de suikerspiegel.”

Ook interessant