Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Dag 47: waarom kan ik wel een hele zak chips op, maar geen stronk broccoli?

chipseten.png

Tijdens de Fit Challenge ontvang je dagelijks een voedingstip van detox-coach Jacqueline van Lieshout. Dit is de tip voor dag 47:

“Ik stel cliënten vaak de vraag ‘what’s your poison?’. Oftewel: wat is jouw vergif? Hetgene waar je heel veel van eet, waarmee je niet kunt stoppen. Jouw ‘zonde’ als het ware. Voor de een is het een pak koekjes of een zak chips, voor de ander die een fles wijn of een zakje paaseitjes. Hoe komt het toch dat we niet kunnen stoppen als we er eenmaal aan zijn begonnen? Dat komt omdat ons lichaam schreeuwt om echt voedsel, geen nietszeggende vulsels. Omdat ‘slechte’ dingen niet vullen, blijf je er maar van eten. Daarnaast is de meeste fabrieksvoeding uit de supermarkt zó uitgedacht, dat we er bijna niet mee kunnen stoppen. Neem maar eens één chipje of één borrelnootje. Het lijkt wel een onmogelijke taak. De maker heeft dit zo bedacht, lekker dooreten door de juiste combinatie van suiker, zout en vet. Meer weten hierover? Lees dan het boek: Zout Suiker Vet.”

In zestig dagen fit en slank(er)
Schrijf je in voor de gratis Margriet Fit-nieuwsbrief en ontvang elke dag gezonde recepten, oefeningen en tips van een voedingscoach. Samen met Margriet werk je aan een gezondere leefstijl in zestig dagen.

[sm-iframe height=”300″ src=”http://messagent.sanomadigital.nl/optiext/optiextension.dll?ID=yW7y_BMtB58zUaAptcLWth24A8lC9m6S7wHfswoXf62qRmiOP%2BiLKCNXW6wgXbEz22Vi0SmPVO9OkjTjcW”]

Ook interessant