Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Recept: vis- en kipnuggets

kipnuggets2.png

Door stukjes vis of kip te bakken in olie, krijg je lekkere nuggets die toch niet te veel vet of calorieën bevatten. Heerlijk met een dipje, maar let ook daarbij wel op de calorieën!

Dit heb je nodig:

(voor 10 kip- of visnuggets)

  • 500 g schelvis, koolvis of kabeljauw, gesneden in blokjes van 2×2 cm
  • óf 1 kilo kippendijen, grof gemalen in de keukenmachine
  • glutenvrij paneermeel
  • kokos- of olijfolie

Voor de marinade:

  • 1 ei
  • paprikapoeder
  • kerriepoeder
  • chilipeper
  • zout
  • peper

Zo maak je het:

Visnuggets:

Maak de marinade van de genoemde ingrediënten en laat alle smaken goed intrekken. Schep vervolgens de stukjes vis door de marinade en laat ze er 10 minuten in marineren. Vis dan de stukjes voorzichtig met een draadspaan of schuimspaan uit de marinade en haal ze door het paneermeel. Bak de vis vervolgens mooi bruin in de olie.

Kipnuggets:

Schep de  grof gemalen kippendijen door de marinade. Maak er daarna vormpjes van 2×2 cm van, paneer ze en bak ze in de olie.

kidsMeer lekkere recepten?

Dit recept komt uit het kookboek Het Tempelkookboek – kinderen van detox-coach Jacqueline van Lieshout en is voor € 22,99 verkrijgbaar bij onder andere bol.com.

Ook interessant