Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Dag 43 | Recept: avocado uit de oven

avocadoei.png

Het klinkt misschien wat apart, maar dit is echt heel lekker! Hopelijk wordt dit recept een van je favorieten en ga je ermee experimenteren. 

Dit heb je nodig:

  • ½ avocado, zonder pit (snijd hem verticaal door, zodat je twee lange helften overhoudt)
  • 1 ei
  • wat Himalaya-zout of Keltisch zeezout
  • plakjes geitenkaas

Variaties:

  • halve cherrytomaatjes
  • kleine reepjes komkommer
  • verse kruiden zoals bieslook

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 190 graden. Zet ondertussen de halve avocado in een yoghurtschaaltje en breek het ei in het gat waar de pit zat. Het is niet erg als er wat ei overheen loopt. Doe er nu wat peper en zout overheen (naar smaak) en drapeer met de plakjes geitenkaas. Zet ongeveer 10 minuutjes in de oven, maar houd het wel steeds in de gaten! Als de kaas goed is gesmolten, is de avocado klaar. Wil je het ei liever niet al te zacht hebben, laat dan wat langer garen.

Een heerlijk compleet ontbijt!

Ook interessant