Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Dag 41: houd je van hartig of zoet? Jacqueline geeft tips!

healthsnack.png

Tijdens de Fit Challenge ontvang je dagelijks een voedingstip van detox-coach Jacqueline van Lieshout. Dit is de tip voor dag 41:

“Zoetekauwen hebben het vaak moeilijk. De drang naar zoet is constant en van die drang afkomen blijkt altijd weer een lastige klus. De beste manier is in feite om ‘cold turkey’, dus helemaal, te stoppen met zoet. In ieder geval voor minimaal een paar weken. Ik krijg vaak terug dat dit heel goed werkt, ook bij kinderen die last hebben van een suikerverslaving. Maar ondanks die ontwenning zal de behoefte aan zoet nooit helemaal verdwijnen. Logisch dus dat mij vaak wordt gevraagd of er betere en gezondere alternatieven zijn.

Fruit is een goede optie. Maar kies dan voor de niet zo zoete varianten zoals bessen, bramen, frambozen of groene appels. Natuurlijk lang niet zo zoet als een roze koek, maar wel een ideale oplossing als je echt van die enorme hoeveelheden suiker af wilt.

Mensen die meer van hartig houden dan van zoet, raad ik vaak aan om zelf chips te maken van groenten (deze groentechips kun je overigens ook in de supermarkt kopen). Verder is het vooral belangrijk om beter zout te gaan gebruiken (Keltisch zeezout) en veel met verse kruiden en knoflook te koken. Als snack zijn rauwkost-crudités met lekkere dips als de Humus met kerrie of zelfgemaakte tapenade zonder zout een prima alternatief. Heerlijk!”

In 60 dagen fit en slank(er)
Schrijf je in voor de gratis Margriet Fit-nieuwsbrief en ontvang elke dag gezonde recepten, oefeningen en tips van een professionele voedingscoach. Samen met Margriet werk je aan een gezondere leefstijl in 60 dagen.

[sm-iframe height=”300″ src=”http://messagent.sanomadigital.nl/optiext/optiextension.dll?ID=yW7y_BMtB58zUaAptcLWth24A8lC9m6S7wHfswoXf62qRmiOP%2BiLKCNXW6wgXbEz22Vi0SmPVO9OkjTjcW”]

Spreekuur en ervaringen delen
Margriet organiseert wekelijks een spreekuur via Facebook met detox-coach Jacqueline van Lieshout bij wie je terechtkunt met vragen over gezond eten. Wil je ervaringen delen met andere deelnemers? Word dan lid van de Margriet Fit Challenge Facebookgroep!

Ook interessant