Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Dag 39: gezonder eten, eerst toevoegen en daarna pas schrappen

crudites.png

Tijdens de Fit Challenge ontvang je dagelijks een voedingstip van detoxcoach Jacqueline van Lieshout. Dit is de tip voor dag 39:

“Het ergste aan een dieet vinden de meeste mensen dat ze alle ‘lekkere dingen’ moeten missen. Alleen de gedachte aan de taart, de koekjes, de broodjes kroket, cola en de chips zorgt ervoor dat veel mensen het leven een stuk minder leuk vinden. Mocht je even niet weten waar je moet beginnen maar wíl je wel gezonder eten, dan heb je hopelijk wat aan deze tip.
In plaats van al het lekkers direct te schrappen uit je eetpatroon, kun je er ook voor kiezen om eerst meer gezonds (en lekkers!) toe te voegen. In plaats van die extra boterham eet je bijvoorbeeld eerst twee rijstwafels.
Wanneer je trek krijgt aan het einde van de middag, maak dan een bord met crudités; rauwkost met eventueel een dip (zelfgemaakte hummus of pesto bijvoorbeeld).
Eet eerst je groenten op bij het diner of eerst (groenten)soep. Voeg meer van het goede toe en in veel gevallen vallen veel van je wat mindere gewoontes weg. Hier nog een heerlijk idee voor een spread/dip voor je rijstwafel of bij de rauwkost.”

In zestig dagen fit en slank(er)
Schrijf je in voor de gratis Margriet Fit-nieuwsbrief en ontvang elke dag gezonde recepten, oefeningen en tips van een voedingscoach. Samen met Margriet werk je aan een gezondere leefstijl in zestig dagen.

[sm-iframe height=”300″ src=”http://messagent.sanomadigital.nl/optiext/optiextension.dll?ID=yW7y_BMtB58zUaAptcLWth24A8lC9m6S7wHfswoXf62qRmiOP%2BiLKCNXW6wgXbEz22Vi0SmPVO9OkjTjcW”]

Spreekuur en ervaringen delen
Margriet organiseert wekelijks een spreekuur via Facebook met detox-coach Jacqueline van Lieshout bij wie je terechtkunt met vragen over gezond eten. Wil je ervaringen delen met andere deelnemers? Word dan lid van de Margriet Fit Challenge Facebookgroep!

Ook interessant