In de voedingstip van vandaag adviseert Jacqueline eens wat anders te eten dan alleen brood. Toch kun je na een broodvrije maaltijd soms het gevoel hebben dat je nog iets ‘mist’. Iets wat net zo goed verzadigt, is (glutenvrij) appelmoesbrood!
Wat heb je nodig?
100 g havermout
50 g boekweitmeel (of quinoa of amandelmeel)
250 g zelfgemaakte appelmoes (zonder suiker!)
3 eieren
100 gemengde noten (pecannoten met krenten of iets anders wat je lekker vindt)
2 tl wijnsteenbakpoeder
2 tl kaneel
snufje zout
scheutje vloeibare kokosolie
Zo maak je het!
Verwarm de oven voor op 180 graden (heteluchtoven). Hak de noten en klop de eieren luchtig. Spatel de appelmoes door de eieren. Voeg de rest van de ingrediënten toe, spatel alles voorzichtig door elkaar en giet het mengsel in een cakevorm. Bak het appelmoesbrood 30 tot 45 minuten. Eet smakelijk!