Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Dag 33 | Recept: chili sin carne

kidneyklein.png

Detox-coach Jacqueline: “Omdat chili con carne (helemaal zelf gemaakt uiteraard, zonder pakjes of zakjes) zo lekker is, heb ik een detox-variant ontwikkeld. Zonder vlees en helemaal detoxproof voor tijdens In 28 dagen van gifbelt naar tempel! En zo lekker dat je hem ook ‘gewoon’ kunt eten, buiten je detox om.”

Dit heb je nodig:

  • 1 grote ui, fijngesnipperd
  • olijfolie om te bakken
  • 1 tot 2 tl chilipoeder
  • 2 el komijnpoeder
  • tomatenblokjes uit een glazen pot (800 gr totaal)
  • 1 klein glazen potje tomatenpuree (bijvoorbeeld van Bio Idea)
  • 2 takjes verse tijm, alleen de blaadjes
  • 2 tot 3 teentjes knoflook, fijngesneden of uitgeknepen
  • 2 el gedroogde oregano
  • 1 glazen pot kidneybonen (ongeveer 600 gram, mag meer zijn), uitgelekt
  • verse koriander

Zo maak je het:

Bak de ui in een hapjespan in wat olijfolie. Voeg hier de chilipoeder en komijnpoeder aan toe. Schep dit om, zodat het goed gemengd is. Na een paar minuten voeg je de tomatenblokjes toe en de tomatenpuree, schep dit om en laat het goed warm worden. Voeg dan de tijm, knoflook en oregano toe. Schep dit goed om en laat zachtjes pruttelen. Voeg na ongeveer 15 minuten de bonen toe, zet het vuur laag en laat zo lang mogelijk pruttelen (vaak geldt, hoe langer hoe lekkerder), ik doe het zelf meestal 2 tot 3 uur.
Schep het, als het klaar is, in kommen en garneer met wat geraspte oude geitenkaas, eventueel een schep crème fraîche van geitenmelk en lekker veel verse koriander. Zo heerlijk!!

Meer lekkere recepten?

kookDit recept komt uit Het tempelkookboek van detox-coach Jacqueline van Lieshout (isbn: 978 90 230 1365 5, Uitgeverij Kosmos). Het is voor € 22,95 te koop bij bol.com, boekhandels, cadeauwinkels en de grotere warenhuizen.

Ook interessant