Eten

Dag 31 | Recept: linguine met gestoofde tuingroenten en rucolapesto

tuingroentengroot.png

Winterdip? Met deze kleurrijke linguine met gestoofde tuingroenten en rucolapesto haal je de lente in huis. 

Dit heb je nodig:

(4 personen)

  • 100 g parmaham
  • 4 el olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, in plakjes
  • 200 g pompoen, in blokjes
  • 1 courgette, in blokjes
  • 250 g cherrytomaten
  • paar takjes oregano
  • versgemalen peper en zout
  • 500 g linguine
  • handvol rucola

Voor de rucolapesto

  • 50 g rucola
  • 1 el pijnboompitten
  • 1 dl olijfolie extra vergine
  • 1 teentje knoflook
  • 30 g Parmezaanse kaas
  • paar druppels citroensap
  • versgemalen peper en zout

Zo maak je het:

– Hak de ingrediënten voor de pesto, behalve de olijfolie, grof met een mes of in een hakmolentje. Voeg dan zo veel olie toe dat een smeuïg, glad geheel ontstaat. Breng op smaak met peper en zout.
– Bak voor de gestoofde tuingroenten de ham in een droge koekenpan krokant.
– Laat uitlekken op keukenpapier. Voeg aan het bakvet in dezelfde pan de olijfolie toe en fruit hierin de knoflook op middelhoog vuur.
– Voeg de pompoen toe en bak op laag vuur omscheppend 3 min.. Roer er dan de courgette, de tomaten en oregano door.
– Laat nog 3-4 min. op laag vuur stoven.
– Breng op smaak met peper en zout en neem de pan van het vuur.
– Kook de pasta beetgaar in de op de verpakking aangegeven tijd.
– Laat uitlekken en schep de gestoofde groenten en de rucola erdoor.
– Verdeel de pasta over vier borden, lepel er wat pesto over en leg de ham erop. Rasp er eventueel nog wat Parmezaanse kaas boven.

Bereidingstijd: ± 20 min.

Ook interessant