Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Dag 29 | Recept: hazenpeper met chocolade en witlof

pannetje.png

Dit heerlijke stoofpotje vraagt wat tijd om te sudderen, dus begin er al een dag van tevoren mee. Beslist de moeite waard!

Wat heb je nodig?

  • 50 g boter of margarine
  • 1 ui, in ringen
  • 2 kleine tomaten, in parten
  • 2,5 kg hazenvlees (rug), in blokken
  • 75 g bloem
  • 300 ml port
  • 4 kruidnagels
  • 200 g tamme kastanjes
  • ½ l vleesbouillon
  • 1 plakje ontbijtkoek, in blokjes versgemalen peper, zout
  • 50 g pure chocolade, fijngehakt

Voor de witlof:

  • 4 struikjes witlof , gehalveerd
  • 3 el boter of margarine
  • 2 el balsamicoazijn
  • fleur de sel

Zo maak je het!

Een dag van tevoren:
– Smelt de boter in een braadpan en fruit hierin de ui en tomaten.
– Haal het vlees door de bloem, bak het 5 minuten in dezelfde braadpan en blus af met de port.
– Voeg de kruidnagels, kastanjes, bouillon, ontbijtkoek en peper en zout naar smaak toe.
– Doe de deksel op de pan en zet het vuur laag.
– Laat het vlees in minimaal 4 uur gaar sudderen.
– Voeg de chocolade de laatste 10 minuten toe.
– Laat afkoelen.

Op de dag zelf:
– Verwarm de boter in een al warme koekenpan en bak de witlof in 8 minuten goudbruin.
– Breng op smaak met balsamicoazijn en voeg wat fleur de sel toe.
– Verwarm de hazenpeper op middelhoog vuur.
– Schep hem in eenpersoonspannetjes of ovenschaaltjes en serveer met de witlof en gekookte aardappels of aardappelpuree.

Bereiden: ± 25 minuten + ruim 4 uur stoven

Ook interessant