Dit heerlijke stoofpotje vraagt wat tijd om te sudderen, dus begin er al een dag van tevoren mee. Beslist de moeite waard!
Wat heb je nodig?
50 g boter of margarine
1 ui, in ringen
2 kleine tomaten, in parten
2,5 kg hazenvlees (rug), in blokken
75 g bloem
300 ml port
4 kruidnagels
200 g tamme kastanjes
½ l vleesbouillon
1 plakje ontbijtkoek, in blokjes versgemalen peper, zout
50 g pure chocolade, fijngehakt
Voor de witlof:
4 struikjes witlof , gehalveerd
3 el boter of margarine
2 el balsamicoazijn
fleur de sel
Zo maak je het!
Een dag van tevoren:
– Smelt de boter in een braadpan en fruit hierin de ui en tomaten.
– Haal het vlees door de bloem, bak het 5 minuten in dezelfde braadpan en blus af met de port.
– Voeg de kruidnagels, kastanjes, bouillon, ontbijtkoek en peper en zout naar smaak toe.
– Doe de deksel op de pan en zet het vuur laag.
– Laat het vlees in minimaal 4 uur gaar sudderen.
– Voeg de chocolade de laatste 10 minuten toe.
– Laat afkoelen.
Op de dag zelf:
– Verwarm de boter in een al warme koekenpan en bak de witlof in 8 minuten goudbruin.
– Breng op smaak met balsamicoazijn en voeg wat fleur de sel toe.
– Verwarm de hazenpeper op middelhoog vuur.
– Schep hem in eenpersoonspannetjes of ovenschaaltjes en serveer met de witlof en gekookte aardappels of aardappelpuree.