Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Dag 26 | Recept: gerookte makreel, geitenyoghurt, komkommer en verse dille

makreel2.png

Vis is lekker en gezond! Omega-3 uit vis is essentieel voor een goede gezondheid. Het versterkt je immuunsysteem en is belangrijk voor een goede groei. Daarnaast verkleinen de onverzadigde vetten in vis de kans op hart- en vaatziekten. Vooral vette vissoorten als haring, makreel, zalm en paling bevatten veel onverzadigde vetzuren. Let er bij de bereiding wel op dat je producten gebruikt van onverzadigde vetten, zoals producten op basis van olijfolie.

Wat heb je nodig?

  • gerookte makreel
  • geitenyoghurt
  • komkommer
  • verse dille

Zo maak je de geitenyoghurt:

“Het is een goed idee om de yoghurt een nachtje op te hangen. Dit doe je door een theedoek in een zeef te leggen, deze in een grote schaal te zetten en dan in de theedoek de yoghurt te gieten. ’s Ochtends zit er dan vocht in de schaal en de veel dikkere yoghurt kun je zo uit de theedoek scheppen. Maal er lekker wat peper over. Veel lezers mailen mij dat ze het idee van geitenyoghurt (of andere zuivel van geit en/of schaap) een beetje vreemd vinden. Dat snap ik, ik denk echter dat het vooral komt doordat onbekend onbemind maakt. Zelf vind ik geitenyoghurt lekkerder dan de koevariant, lekker om te mengen voor spreads maar ook ‘gewoon zo’.”

Meer lekkere recepten?

kookDit recept komt uit het kookboek ‘Het tempel kookboek’ van detox-coach Jacqueline van Lieshout (ISBN 978 90 230 1365 5) van Uitgeverij Kosmos en is voor € 22,95 onder andere te krijgen bij bol.com. Daarnaast is het ook verkrijgbaar bij boekhandels, warenhuizen, cadeauwinkels en de grotere warenhuizen.

 

Ook interessant