Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Dag 23: waarom avocado zo gezond is?

avocado.png

Tijdens de Fit Challenge ontvang je dagelijks een voedingstip van detox-coach Jacqueline van Lieshout. Dit is de tip voor dag 23:

“Wat zijn ze toch heerlijk. Smeuïg, zacht en zo lekker! Toch zijn veel mensen bang voor avocado, omdat hij zo vet is. Klopt! En gelukkig maar, want het is super gezond vet en dat heb je hard nodig. Het was het eerste voedsel dat mijn dochter kreeg naast de borstvoeding en ze vindt het nog steeds heerlijk. Ik zeg vaak dat je op avocado zou kunnen leven en dat is – bijna – waar.”

Avocado is rijk aan vitamine C, B5, B6, E en K en ook aan kalium en vezels. En dan bevat het ook nog magnesium, koper, ijzer, zink, vitamine A, B1, B2 en B3. Laat de angst dus varen en geniet met volle teugen van dit super-superfood. Je kunt er van alles mee; ‘gewoon zo’, door een salade, guacamole, op een rijstwafel, in een boekweitwrap met zalm en chèvre, mmm.  Vandaag een heerlijk recept met een van mijn andere favorieten: ronde rijst.”

In 60 dagen fit en slank(er)
Schrijf je in voor de gratis Margriet Fit nieuwsbrief en ontvang elke dag gezonde recepten, oefeningen en tips van een voedingscoach. Samen met Margriet werk je aan een gezondere leefstijl in 60 dagen.

[sm-iframe height=”300″ src=”http://messagent.sanomadigital.nl/optiext/optiextension.dll?ID=yW7y_BMtB58zUaAptcLWth24A8lC9m6S7wHfswoXf62qRmiOP%2BiLKCNXW6wgXbEz22Vi0SmPVO9OkjTjcW”]

Spreekuur en ervaringen delen
Margriet organiseert wekelijks een spreekuur via Facebook met detox-coach Jacqueline van Lieshout, bij wie je terechtkunt met vragen over gezond eten. Wil je ervaringen delen met andere deelnemers? Word dan lid van de  Margriet Fit Challenge Facebookgroep!

Ook interessant