Eten

Dag 23 | Recept: rijst met avocado en geiten crème fraîche

avo.png

Avocado’s zijn niet alleen gezond, je kunt er ook verrassende gerechten mee maken.

Wat heb je nodig?
• 75 gram gekookte rijst
• 2 eetlepels geiten crème fraîche (naar smaak afgestreken of volle scheppen)
• 1 of 2 bosuitjes, in heel smalle reepjes gesneden (was ze goed en snijd ze zo ver mogelijk op, ook het groene)
• ½ tot 1 rijpe avocado, afhankelijk van de grootte van de avocado maar ook van hoeveel je zelf lekker vindt, snijd hem in plakjes
• Handje bieslook, knip de bieslook af in reepjes van ongeveer ½ cm
• Versgemalen zwarte peper, naar smaak
• Eventueel zeezout

Hoe maak je het?
Meng eerst de crème fraîche met de rijst en voeg daarna de rest toe. Schep alles door elkaar, roer steeds na toevoeging van een ingrediënt, zodat alles
goed gemengd is. Wees scheutig met de peper en voeg eventueel wat zeezout toe als je vindt dat er te weinig smaak aan zit.

–> De tips van Jacqueline: Extra fris: een part(je) citroen erbij dat je voor het ‘opdienen’ eroverheen knijpt en nog even doorroert. Rauwkost naar smaak erdoor. Sla erdoor zoals bijvoorbeeld rucola. Groenten erdoor die over zijn van het diner van de avond ervoor (bijvoorbeeld [afgekoelde] gestoomde broccoliroosjes)

Meer lekkere recepten?

kookDit recept komt uit het kookboek ‘Het tempel kookboek’ van detox-coach Jacqueline van Lieshout (isbn: 978 90 230 1365 5) van Uitgeverij Kosmos en is voor € 22,95 onder andere te krijgen bij bol.com. Daarnaast is het ook verkrijgbaar bij boekhandels, warenhuizen, cadeauwinkels en de grotere warenhuizen.

Ook interessant