Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Dag 22 | Recept: nasi met gamba’s

garn.png

Een van de absolute favorieten uit Het tempelkookboek: nasi met gamba’s, smullen!

Wat heb je nodig?
Voor 4 personen

• ± 250 gram rijst
• 1 grote ui, gesnipperd
• 1 flinke teen knoflook, fijngesneden of geperst
• 1 flinke hand taugé
• 1 opscheplepel fijngesneden bladselderij
• mespuntje trassi (garnalenpasta)
• vers gesneden gember (ten grootte van een duim)
• 1 (kleine) prei, in ringetjes gesneden
• 1 klein Spaans pepertje, zonder zaadjes en in ringetjes gesneden
• 10-15 grote (roze) gepelde garnalen (bijvoorbeeld black tiger shrimp)
• klein handje cashewnoten
• zeezout
• versgemalen zwarte peper
• flinke scheut olijfolie (geen extra vergine)

Hoe maak je het? 

Kook de rijst en zet deze even apart. Zorg dat de rijst goed ‘uitwalmt’, dus niet meer vochtig is. Verwarm een klein pannetje zonder olie, rooster hier de cashewnoten in, let op dat ze niet verbranden. Zet ze even opzij. Verhit een wokpan op het vuur, zorg dat deze goed heet is. Voeg de olie toe, wacht tot deze warm is. Fruit de ui en knoflook even aan, blijf omscheppen. Voeg nu toe: de taugé, bladselderij, trassi, gember, prei en Spaanse peper. Schep dit goed om. Voeg de rijst toe (niet in één keer, schep steeds om en kijk of je de verhouding goed vindt) en bak deze mee. Voeg nog wat versgemalen peper toe en wat zeezout. Voeg als laatste de garnalen toe en schep het geheel om zodat de garnalen ook goed warm zijn. Schep in kommen of op borden. Garneer met de cashewnootjes.

Tip van Jacqueline: “Je kunt variëren met allerlei soorten vis en naar smaak meer of andere verse kruiden. Wat heel lekker is: een paar blaadjes fijngesneden maggiplant erop – en dat staat ook leuk!”

Meer lekkere recepten?

kookDit recept komt uit Het tempelkookboek van detox-coach Jacqueline van Lieshout (isbn: 978 90 230 1365 5, Uitgeverij Kosmos). Het is voor € 22,95 te koop bij bol.com, boekhandels, cadeauwinkels en de grotere warenhuizen.

Ook interessant