Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Dag 17: De avondmaaltijd: hoeveel groenten?

groent.png

Tijdens de Fit Challenge ontvang je dagelijks een voedingstip van detox-coach Jacqueline van Lieshout. Dit is haar tip voor dag 17.

“‘Eet je bord leeg!’ en ‘Wél je groenten opeten hoor!’ zijn teksten die wij vroeger bijna allemaal wel gehoord hebben. Wanneer je erover nadenkt, geef je de maaltijd, en groenten in het bijzonder, eigenlijk niet zo’n best imago. Je zegt in feite tegen je kind: ‘Ik weet dat het niet leuk is, maar doe het toch maar.’ Voor veel volwassenen betekent het nog steeds dat het bord altijd moet worden leeggegeten, al hebben ze geen trek meer. Minder koken en daardoor minder eten is dan beter en prettiger.
En is het een idee om je bord eens anders in te delen? Zeker! Zorg ervoor dat je de helft van je bord vult met groenten. Maak groenten aantrekkelijker door lekker te roerbakken met verse kruiden, rasp er kaas over na het bereiden en/of maak fantastische dressings voor salades. En meng ook eens andere soorten groente door de sla.
Een maaltijdsalade met vlees, vis en/of kaas kan een prima diner zijn. Uiteraard kun je hiervoor heel veel receptideeën vinden op het internet. Een fantastische maaltijdsoep is de minestronesoep. Die is aan te passen aan elk seizoen, dus van alle jaargetijden.”

In zestig dagen fit en slank(er)
Schrijf je in voor de gratis Margriet Fit-nieuwsbrief en ontvang elke dag gezonde recepten, oefeningen en tips van een voedingscoach. Samen met Margriet werk je aan een gezondere leefstijl in zestig dagen.

[sm-iframe height=”300″ src=”http://messagent.sanomadigital.nl/optiext/optiextension.dll?ID=yW7y_BMtB58zUaAptcLWth24A8lC9m6S7wHfswoXf62qRmiOP%2BiLKCNXW6wgXbEz22Vi0SmPVO9OkjTjcW”]

Spreekuur en ervaringen delen
Margriet organiseert wekelijks een spreekuur via Facebook met detox-coach Jacqueline van Lieshout, bij wie je terechtkunt met vragen over gezond eten. Wil je ervaringen delen met andere deelnemers? Word dan lid van de  Margriet Fit Challenge Facebookgroep.

Ook interessant