Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Dag 15: psyllium-vezels

vezels.png

Tijdens de Fit Challenge ontvang je dagelijks een voedingstip van detox-coach Jacqueline van Lieshout. Dit is de tip voor dag 15:

‘Een bron van vezels!’ is een bekende claim op voedingsmiddelen. We weten dat we vezels nodig hebben, maar hoeveel precies? En zijn een paar volkoren boterhammen per dag niet gewoon genoeg? Dat is wel wat ons wordt verteld. Maar hoe zit het nu precies?
Onze darmen hebben vezels nodig, heel hard nodig. Maar de meesten van ons hebben flinke tekorten, met allerlei gevolgen van dien. We hebben vezels nodig, niet alleen om prettig naar de wc te kunnen, maar ook om de darmen gezond te houden zodat de opname van de ‘brood’nodige voedingsstoffen optimaal is. Dat is cruciaal voor je gezondheid, en indirect ook voor je figuur ;-).
We hebben per dag 30 tot 40 gram vezels nodig. Eén boterham levert slechts 2 gram. Het eten van brood schiet dus niet erg op. Vezels haal je vooral uit groenten en fruit, maar om de darmen goed te ondersteunen neem je elke dag een flinke eetlepel psyllium-vezels extra. Géén laxeermiddel of chemische rotzooi, maar vezels die ervoor zorgen dat je darmen veel beter hun werk kunnen doen en de afvalstoffen goed kwijt te kunnen raken.”

Hier te bestellen, morgen in huis: Colon clean psyllium vezels.

 

In 60 dagen fit en slank(er)
Schrijf je in voor de gratis Margriet Fit nieuwsbrief en ontvang elke dag gezonde recepten, oefeningen en tips van een voedingscoach. Samen met Margriet werk je aan een gezondere leefstijl in 60 dagen.

[sm-iframe height=”300″ src=”http://messagent.sanomadigital.nl/optiext/optiextension.dll?ID=yW7y_BMtB58zUaAptcLWth24A8lC9m6S7wHfswoXf62qRmiOP%2BiLKCNXW6wgXbEz22Vi0SmPVO9OkjTjcW”]

Spreekuur en ervaringen delen
Margriet organiseert wekelijks een spreekuur via Facebook met detox-coach Jacqueline van Lieshout bij wie je terechtkunt met vragen over gezond eten. Wil je ervaringen delen met andere deelnemers? Word dan lid van de  Margriet Fit Challenge Facebookgroep!

Ook interessant