Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Cursus verse pasta maken – Deel 3 – Verrukkelijke vullingen

cursus-verse-pasta-maken-deel-3-verrukkelijke-vullingen.jpg

In Cursus verse pasta maken – Deel 3 leer je hoe je gevulde pasta’s kunt maken!

Altijd al een keer de gezellige Italiaanse Mama met deegroller willen zijn? Knoop dan nu je schort om, bestuif je aanrecht met bloem en maak je eigen pasta! Helemaal niet zo moeilijk, maar dát vertel je er natuurlijk niet bij. Ga nu van start met deze driedelige cursus Pasta Maken.

In Deel 1: Basisrecept verse pasta heb je met behulp van een handig instructiefilmpje geleerd hoe je basisdeeg voor de pasta maakt. Heb jij dit al onder de knie? Dan kan de pret beginnen!

Deel 3: Verrukkelijke vullingen
Ricotta, prosciutto en mozzarella. Een verse tomaten-basilicumsaus laat een Napolitaans zonnetje schijnen over deze ravioli alla moda di Napoli.

Wat?
200 gram ricotta
1 ei
50 gram Parmezaanse kaas, geraspt
handvol blaadjes gladde peterselie, fijngehakt
100 gram prosciutto, in blokjes
200 gram buffelmozzarella, in blokjes
zeezout en versgemalen zwarte peper

Hoe?
Schep de ricotta in een kom, voeg het ei toe en roer goed door. Voeg de rest van de ingrediënten toe, breng op smaak met zout en peper en meng alles goed. Vullen maar!

Vullen
De keuze voor de pastavorm hangt eigenlijk af van wat je zelf lekker vindt. Ze kunnen vierkant rond of in de vorm van buideltjes en kussentjes gemaakt worden. Voor gevulde pasta moet het deeg zo dun en elastisch mogelijk zijn. Rol het deeg uit tot een hele dunne lappen en verdeel de vulling in bergjes gelijkmatig over het deeg. bestrijk de randen met wat water of geklopt ei, dan blijven ze goed aan elkaar plakken. Druk met je vingers het deeg rond de vulling aan en zorg ervoor dat er geen lucht meer onder zit. Druk de randen goed op elkaar. Kook de pasta slechts een paar minuutjes tot deze zacht genoeg is.

Paddenstoelenvulling
Wat?
100 ml extra vergine olijfolie
2 tenen knoflook, gepeld en iets gekneusd
600 gram gemengde paddenstoelen, gehakt
zeezout en versgemalen zwarte peper
80 gram Parmezaanse kaas, geraspt
100 gram bechamelsaus
1 ei

Hoe?
Verhit de olijfolie in een koekenpan met dikke bodem op middelhoog vuur. Bak hierin al roerend met een houten lepel de knoflook tot hij net begint te verkleuren. Voeg de paddenstoelen toe, draai het vuur wat hoger en bak de paddenstoelen in 2 minuten. Verwijder de knoflook.

Voeg naar smaak zout en peper aan de paddenstoelen toe en laat ze nog 10 minuten bakken (geregeld roeren). Laat de paddenstoelen iets afkoelen, schep ze dan in een kom en voeg de geraspte kaas, de bechamelsaus en het ei toe. Roer alle ingrediënten goed door elkaar met een houten lepel.

Vullen
Zie bovenstaande beschrijving.

Lees in Deel 2: Kleuren en smaken hoe je goudkleurige saffraanpasta en groene kruidenpasta maakt.

Bron: The art of pasta van Lucio Galletto en David Dale

Ook interessant