Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Cursus verse pasta maken – Deel 2 – Kleuren en smaken

cursus-verse-pasta-maken-deel-2-kleuren-en-smaken.jpg

In de cursus Verse Pasta Maken – Deel 2 leer je hoe je kleuren en smaken aan het pastadeeg kunt toevoegen.

Altijd al een keer de gezellige Italiaanse Mamma met deegroller willen zijn? Knoop dan nu je schort om, bestuif je aanrecht met bloem, en maak je eigen pasta! Helemaal niet zo moeilijk, maar dát vertel je er natuurlijk niet bij. Ga nu van start met deze driedelige cursus Pasta Maken.

In Deel 1: Basisrecept verse pasta heb je met behulp van een handig instructiefilmpje geleerd hoe je basisdeeg voor de pasta maakt. Heb jij dit al onder de knie? Dan kan de pret beginnen!

Deel 2: Kleuren en smaken
Het is eenvoudig en leuk om verschillende pasta’s te maken. De meeste gekleurde pasta’s maak je door een van de eieren te vervangen door een puree van het ingrediënt dat voor de kleur moet zorgen. Een andere keer voeg je dat ingrediënt direct aan de eieren toe.

Recept saffraanpastadeeg
Deze mooie goudkleurige pasta past het best bij een verfijnde saus die de subtiele smaak van saffraan niet overheerst. Probeer bijvoorbeeld met courgettebloemen, tomaten en basilicum.

Wat?
Royale snuf saffraandraadjes
4 eieren
400 gram bloem
snufje zeezoet

Hoe?
Week de saffraandraadjes in 1 eetlepel warm water en laat ze even trekken. Voeg de eieren toe zodra het water is afgekoeld. Werk dit mengsel door de bloem met wat zout, zoals beschreven in het Basisrecept verse pasta.

Recept kruidenpastadeeg
Dit is een heerlijke en verrassende pasta, die met heel veel verschillende kruiden kan worden gemaakt.

Wat?
Een handjevol fijngesneden kruiden: bladpeterselie, salie, rozemarijn, tijm, of een ander kruid wat je lekker vindt
4 eieren
400 gram bloem
snufje zeezout

Hoe?
Klop de eieren los met de fijngesneden kruiden, werk het mengsel dan door de bloem en het zout, zoals beschreven in het Basisrecept verse pasta.

Lees in Deel 3: Verrukkelijke vullingen hoe je een heerlijke verrassing in je pasta kunt verstoppen!

Bron: The art of pasta van Lucio Galletto en David Dale

Ook interessant