Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Curry te pittig? Zo maak je hem minder pittig

curry.jpg

Houd je van curry, maar vind je het gerecht net iets te pittig? Lees dan deze tips waarmee je jouw curry wat minder pittig kunt maken.

Wanneer je iets te enthousiast bent geweest met de rode peper, kun je kiezen voor een milde currypaste van bijvoorbeeld Conimex (te koop bij Albert Heijn). Doe deze door het gerecht en de curry wordt een stuk minder pittig. Een andere optie is een flinke scheut kokosmelk of een beetje limoensap door je curry te roeren.

Er zijn meer handigheidjes om het ‘vuur’ in je currygerecht te doven. Bekijk hieronder de video:

Met déze groenten maak je de ultieme curry

Heb je trek gekregen? Maak dan deze heerlijke Thaise groene curry met kip en sperziebonen:

Boodschappenlijstje (2 personen):
– 200 gram kipfilet
– 150 gram sperziebonen (diepvries of vers)
– 1 ui
– 1 kleine rode peper
– 150 gram rijst
– 50 ml water
– 200 ml Conimex kokosmelk
– 2 el Conimex wokolie
– 1 pakje Conimex Groene Curry Paste

Bereiding:
– Snijd de ui in halve ringen en halveer de sperziebonen. Snijd de rode peper in kleine stukjes en snijd de kipfilet in blokjes.
– Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.
– Kook de sperziebonen ca. 5 minuten voor.
– Verhit 2 eetlepels wokolie in een wok en bak de kipfilet goudbruin. Voeg de ui toe en bak deze kort mee.
– Zet het vuur laag en voeg de sperziebonen, rode peper, currypaste, kokosmelk en het water toe. Breng het geheel al roerend aan de kook en laat 2 tot 3 minuten zachtjes doorkoken.
– Serveer de curry met de gekookte rijst.

bron: CookLoveShare.nl

Lees ook:
Slanke kokos-currysoep van Patty Brard

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op Margriet.nl/nieuwsbrief

Ook interessant