Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Cupcakes Parade

cupcakes-parade.jpg

Je hebt iets te vieren hebt en je wilt de gasten verrassen met een heerlijke taart. Je staat alleen in dubio wat voor taart je zult maken. Met cupcakes heb je dat probleem in een oogwenk opgelost. Iedereen krijgt een cupcake en elke cupcake kun je anders versieren.

Cupcake feestje!
Je hebt iets te vieren hebt en je wilt de gasten verrassen met een heerlijke taart. Je staat alleen in dubio wat voor taart je zult maken. De een houdt van chocolade, de ander van kersen en weer een ander houdt van nougatine. Erg lastig, want je wilt graag iedereen tevreden houden en er een te gekke avond van maken. Met cupcakes heb je dat probleem in een oogwenk opgelost. Iedereen krijgt een cupcake en elke cupcake kun je anders versieren. Het ziet er leuk uit en is ook nog eens errug lekker!

Cupcakes maken
In het boek Cupcakes Parade van de Amerikaanse Gail Wagman staan 120 recepten voor het maken van cupcakes. Er staan zoveel soorten cupcakes in het boek dat er voor iedereen wel iets lekkers in te vinden is. Allereerst wordt uitleg gegeven hoe je een cupcake het best kunt bakken. Wanneer zijn papieren vormpjes handig en wanneer kun je beter voor silliconen bakvormpjes kiezen? En natuurlijk wordt een basisrecept gegeven voor het maken van heerlijke cupcakes.
Er zijn verschillende deegrecepten waarmee je de cakejes kunt maken, maar het gaat allemaal uit van een basis waar soms een vleugje van iets aan wordt toegevoegd. Denk daarbij aan lavendel, kaneel, chocolade en sinaasappel. Wanneer je de cakejes hebt gebakken, kun je ze decoreren met allerlei lekkere toppings die in het koekboek worden uitgelegd. Vooral de browniecupcake is tongstrelend!

Een lust voor oog en mond!
In het boek worden honderden verschillende cupcakes besproken, die allemaal relatief eenvoudig te maken zijn en erg lekker smaken. Er zijn vele (inspiratie) kookboeken over cupcakes op de markt, waarbij je met grote ogen naar al die geweldige cupcakecreaties tuurt. Een cupcake met de koekiemonster erop is erg leuk om naar te kijken, maar vreselijk moeilijk om zelf te maken. Helemaal wanneer je twintig cupcakes moet maken. En wie zegt dat een cupcake met koekiemonster ook lekker smaakt? Een genot voor het oog is niet altijd een genot voor de mond.

Bij Cupcakes Parade worden recepten gegeven voor cupcakes die zowel een genot voor het oog als de mond zijn. De cupcakes zien er niet zo spectaculair uit als in sommige andere cupcakeboeken, maar ze zien er nog altijd erg leuk en vrolijk uit. Een voordeel daarvan is dat je het zelf ook kunt maken en daardoor de foto uit het boek niet erg veel anders is dan het resultaat op jouw bord. En het grootste voordeel is dat ze verrukkelijk smaken!

Probeer de browniecupcake zelf!

Titel: Cupcakes Parade
Auteur: G. Wagman
Uitgever: Fontaine Uitgevers
ISBN: 9789059562240
Prijs: € 17,95
Bestellen? Klik hier.

Ook interessant