Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Culinair Ambachts Weekend

Worsten draaien, krokante klassiekers bereiden, desserttaarten maken en puur brood beleven.

In dit weekend van culinaire hoogstandjes, georganiseerd door delicious. en Mister Kitchen op 16 & 17 oktober, leer je in intensieve workshops, meer over bovenstaande ambachten. Het is een ultieme kans om je gastronomische kennis te verhogen!

Krokante klassiekers
Patisserie Holtkamp is een van de bedrijven die meedoet aan het weekend van het culinaire ambacht. De producten van Holtkamp worden dagelijks met veel aandacht en liefde gemaakt, handmatig en steeds volgens traditionele receptuur en werkwijze. Eigenlijk alles waar ambachtelijk voor staat. De kroket is er dé krokante klassieker. Net zoals alle andere producten bij Holtkamp eigenlijk als echte klassiekers worden beschouwd.

Puur brood
Menno, de man achter de bakkerij, leerde tien jaar terug in Frankrijk desembroden bakken met op molensteen gemalen biologisch meel. Het brood kreeg daar vaak wel 24 uur de tijd om te rijzen. Hierdoor kregen de, van nature in het meel aanwezige, aroma’s de kans om zich volledig te ontwikkelen. Door het bakken op de stenen vloer van de oven krijgt het brood een karakteristieke, dikke korst die niet alleen knapperig is, maar het brood ook beschermt tegen uitdrogen. En nu in Nederland, gebruikt hij nog steeds alleen het allerbeste Franse meel. Zo kan hij iedere dag Nederlands lekkerste en meest gezonde brood bakken dat alleen maar bestaat uit biologisch meel, zeezout en water. Desembrood zorgt ervoor dat mineralen als calcium, zink en magnesium beter door je lichaam worden opgenomen.

Of je ook worst lust
Erik Waagmeester is de man achter Slagerij de Wit in Watergraafsmeer. Hij oefent zijn vak op de ouderwetse en dus duurzame manier uit; hij verwerkt, zoals hij zegt; ‘het hele beest’. Hij maakt dan ook worsten, patés, ham en soepen volgens eigen recept en gebruikt daarbij eersteklas ingrediënten. Erik heeft oog voor vernieuwing en heeft daarom moderne, professionele apparatuur. Hiermee maakt hij bijvoorbeeld ouderwetse Hollandse braadworst, ossenworst, gerookt of naturel volgens een recept dat drie generaties teruggaat.

Patisserie Paradijs
Unlimited delicious is het chocolade, taart en koekjes paradijs van Hans Heiloo, voormalig chef-patissier van het Amstel Hotel. Zijn teamgenoot in het Nederlands Patisserie Team Hidde de Brabander, was chef-patissier bij verschillende sterrenzaken voordat hij zijn eigen patisseriestudio Dreams of Magnolia begon.
Bij hen kun je de workshop: Ontdek de patissier in jezelf! volgen.

Aan het eind van de dag schuift iedereen aan bij het ambachtelijke buffet waar je gezamenlijk van kunt genieten.

Per dag kun je twee van de onderstaande workshops volgen:
• kroketten: het geheim achter deze krokante klassieker
• brood: alles over thuis zelf écht brood bakken
• worst: mengen, proeven, draaien en bakken
• desserttaarten: ontdek de patissier in jezelf

Info en reservering:
Waar? In de Kookfabriek Amsterdam
Wanneer? Op zaterdag 16 en zondag 17 oktober 2010
Hoe laat? 9.00 – 19.00 uur
Hoeveel kost het? € 175 per dag (twee ambachten)
Inclusief: lunch, diner en drankjes
Hoe reserveer ik? mail de dag(en) en de twee
ambachten die je op die dag(en) wilt volgen naar: ambacht@misterkitchen.nl

Winactie
Je kunt helaas niet meer meedoen aan de winactie.
De winnaar krijgt zo spoedig mogelijk bericht!

Ook interessant