Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Croque Monsieur en Lavender-Honey Ice Cream

croque-monsieur-en-lavender-honey-ice-cream.jpg

Een heerlijke lunch uit de film _It’s Complicated_.

Ben je op zoek naar een exclusieve lunch die je zelf wilt bereiden, voor als je bijvoorbeeld op een middagje vriendinnenbezoek krijgt? Maak dan de Croque Monsieur en Lavender-Honey Ice Cream. Zo spannend als het klinkt, zo lekker is het.

Deze exclusieve recepten komen uit de film It’s Complicated, die sinds vandaag op dvd en Blu Ray verkrijgbaar is. Het verhaal gaat over Jane en haar ex-man Jake. Tien jaar geleden heeft hij haar verlaten voor een veel jongere vrouw. Maar nu wilt hij haar terug. Net wanneer zij klaar is om verder te gaan… met iemand anders.

Sounds complicated? Gelukkig zijn de recepten ‘not that complicated’:

Croque Monsieur

Voor een portie voor 2 personen haal je het volgende in huis:
50 gram zachte boter
4 dikke witte boterhammen
75 gram Fontina of Gruyèrekaas, geraspt
4 sneetjes gerookte Zwarte Woudham of op eik gerookte achterham
5 theelepeltjes room of melk
1 eierdooier
1 dessertlepel hoogwaardige geraspte Parmezaan
Zout en gemalen zwarte peper

Bereiding:
Smeer één kant van de vier sneetjes brood in met de helft van de boter en leg ze op een plaat, met de beboterde kant naar beneden. Smelt de rest van de boter in een sauspan op een halfhoog vuur en voeg er wat bloem aan toe. Roer alles tot een homogeen mengsel en voeg er daarna traag de melk aan toe, tot je een egaal en bijna smeerbaar mengsel bekomt. Haal de pan van het vuur, voeg er het eigeel en de geraspte kaas aan toe en roer tot de kaas helemaal gesmolten is.Smeer het kaasmengsel over de ongeboterde zijde van de boterhammen en besprenkel met de helft van de Parmezaanse kaas. Vouw de 2 sneetjes ham dubbel en plaats ze bovenop de met kaas bedekte boterhammen. Neem de overblijvende boterhammen en dek de met kaas en ham bedekte sneetjes toe. Druk lichtjes aan. Zet een braadpan op een halfhoog vuur en bak de belegde boterhammen 3 minuutjes aan elke kant, tot ze goudgeel en krokant zijn. Besprenkel met de rest van de Parmezaanse kaas en laat nog 2 minuutjes bakken. Haal de croques uit de pan, snij ze diagonaal doormidden (je kunt de korstjes verwijderen indien je dat liever hebt) en dien onmiddellijk op.

Lavender-Honey Ice Cream

Om de zomerse Lavender-Honey Ice Cream te maken heb je het volgende nodig:
300 ml volle melk
150 g vloeibare honing
250 ml gekoelde slagroom
3 verse lavendelbloempjes
Twee druppels vanille-extract
3 middelgrote eierdooiers

(Extra: Een ijsmachine)

Bereiding:
Breng de melk zachtjes aan de kook en voeg de lavendel en het vanille-extract toe. Als de smaak na tien minuutjes nog niet op punt staat, laat het geheel dan nog 5 à 10 minuutjes sudderen. Zeef het mengsel en verwerk het tot een custardpudding met de eierdooiers en de honing. Laat het mengsel afkoelen, zet het daarna in de frigo en voeg er naderhand de room aan toe. Roer het mengsel om met behulp van een ijsmachine. Bedek het mengsel en zet het gedurende 1 à 2 uur in de diepvriezer, tot het stijf geworden is. Als het ijs te hard is om te scheppen, zet het dan nog 15 à 20 minuutjes in de koelkast.

Ook interessant