Eten

Recept: crispy karamelsquares met gemengde noten

recept-crispy-karamelsquares-met-gemengde-noten.jpg

Als je wist dat dit recept zo makkelijk was, had je elke dag wat te snoepen. Deze crispy karamelsquares staan binnen een uur op tafel en maken je dagelijkse kopje koffie een stuk feestelijker!

Dit recept is goed voor 12 stuks karamelsquares.

Dit heb je nodig:

  • 250 g ongebrande noten, bijv. een mix van amandelen en pinda’s
  • 40 g rice crispies of cornflakes
  • ¼ tl gemalen kaneel
  • snuf zout
  • 100 ml lichte agave- of ahornsiroop
  • ± 50 g witte chocolade, fijngehakt

Extra nodig: bakvorm van 20×20 cm, ingevet en bekleed met bakpapier.

Bereidingswijze voor crispy karamelsquares:

  1. Verwarm de oven voor op 165 °C.
  2. Meng de noten met de rice crispies, de kaneel, het zout en de agavesiroop.
  3. Schep in de vorm en druk in een gelijkmatige laag uit op de bodem.
  4. Bak in het midden van de oven ± 35 min.
  5. Neem uit de oven en laat helemaal afkoelen en hard worden.
  6. Snijd in ± 12 stukken.
  7. Smelt de chocolade au bain-marie. Zet hiervoor een hittebestendige kom met daarin de chocolade op een pan met een laagje zachtjes kokend water. De bodem van de kom mag het water niet raken.
  8. Schep telkens wat chocolade met een lepel uit de kom en maak mooie strepen over het afgekoelde notenmengsel.
  9. Laat drogen en snijd in vierkantjes.

Bereidingstijd: ± 10 min. + ± 35 min. oventijd + afkoelen/drogen

Ziet er goed uit!

Crispy karamelsquares 1

Recept | Dosia Brewer
Fotografie | Eric van Lokven

Dit artikel verscheen eerder in Margriet 2020-8. Je kunt deze editie nabestellen via Magazine.nl.

Artikelen van Margriet ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant