Eten

Zomers recept: crispy chicken & bloemkool fajita bowl

recept-crispy-chicken-bloemkool-fajita-bowl.jpg

Fajita is een klassiek Texaans-Mexicaans gerecht dat bestaat uit kip- of rundvlees, groenten en de typische Tex Mex kruiden. Je kunt fajita serveren in een wrap, maar ook in een bowl. Zo’n fajita bowel is ideaal om mee te nemen naar het park of het strand.

Het leuke aan dit recept is dat je niet alleen crispy kip maakt, maar ook crispy bloemkool. Die crispy bloemkool kan ook heel goed als vegetarische vervanging dienen voor de kip.

Ingrediënten voor de fajita bowl

Voor 4 personen

Zó maak je dit zomerse recept

  1. Kook de jasmijnrijst volgens de instructies op het pak.
  2. Snijd de bloemkool in roosjes en de kip in kleinere stukken. Volg de instructies op het zakje Crispy Chicken Seasoning Mix, maar vervang de helft van de hoeveelheid kip door de bloemkool.
  3. Snijd de rode paprika en de ui, bak op een hoog vuur tot de paprika en ui wat verkleuren. Voeg de Fajita Seasoning Mix toe en roerbak gedurende één minuut.
  4. Snijd de avocado in kleine blokjes en verkruimel de feta.
  5. Meng de American Ranch Dip Mix met zure room en zet in de koelkast tot het moment van opdienen.
  6. Verdeel de rijst over de kommen en leg er de rest van de toppings op. Klaar!

Fotografie en recept | Santa Maria

Ook interessant