Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Cranberrychutney

cranberrychutney.jpg

Bijgerecht: deze chutney is door het gebruik van de verse cranberries geschikt als bijgerecht bij wild en andere winterse gerechten.

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten

Benodigde hoeveelheden per persoon
1 partje appel (Jonagold)
40 gr cranberries
10 gr rozijnen
1/4 sinaasappel
1/4 sjalotje
10 gr walnoten (gepeld)
1/2 cm gember
witte wijn azijn (Forvm)
20 ml witte wijn azijn (Forvm)
1 snufje kaneel (gemalen)
25 gr lichtbruine basterdsuiker

Bereiding
1. Pel en snipper de sjalot. Schil en rasp de gember. Schil de helft van de sinaasappel(en) tot op het vruchtvlees en snijd de partjes tussen de vliezen uit. Pers het sap uit de andere helft. Schil de appel en snijd in blokjes. Hak de walnoten grof.

2. Doe alle ingrediënten bij elkaar in een pan met dikke bodem en breng aan de kook. Laat het mengsel onder af en toe roeren ongeveer 8 minuten zachtjes koken tot de cranberries openbarsten.

Dit is een recept van ZTRDG

Lekker makkelijk en vers: bestel de ingrediënten voor dit recept direct online bij Culinaire Versmarkt met onderstaande button.

Ook interessant