Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Cranberrybrood zonder gluten

cranberryklein.png

Cranberry heeft een heerlijke, wat zurige smaak, en soms kleurt het gluten-vrije brood er zelfs een beetje roze door! 

Wat heb je nodig

– 1 kg kefir
– 30 gr verse gist
– 200 gr stroop
– 440 gr boekweitmeel
– 2 tl zout
– 3 tl broodkruiden
– 30 gr gemalen psylliumvezels
– 40 gr boekweitvlokken
– 100 gr gedroogde cranberry’s

Bereidingswijze

Meng in een mengkom de kefir, gist en de stroop. Voeg het boekweitmeel, het zout, de broodkruiden, de psylliumvezels en de boekweitvlokken toe en meng alles tot glad deeg. Vervolgens roer je de cranberry’s voorzichtig door het deeg. Vul een ingevette cakevorm van 1.5 liter met het deeg en strooi er boekweitmeel over. Verwarm de oven voor op 200°C en bak het brood een uur. Laat het brood afkoelen voordat je het aansnijdt.

Cranberries

Cranberry’s komen oorspronkelijk uit Noord-Amerika, maar groeien sinds de achttiende eeuw ook op het Terschelling. Het verhaal is dat er in 1845 een vat met Cranberry’s is aangespoeld en dat de bessen toen ook hier bleken te kunnen groeien. Cranberry’s bevatten veel vitamine C, maar ook proanthocyanidinen. Die zorgen ervoor dat bacteriën zich niet aan de blaaswand kunnen hechten, waardoor een blaasontsteking wordt voorkomen.

9789044739626

Dit recept komt uit het kookboek ‘Lekker brood zonder gluten’ (isbn: 9789044739626) van uitgeverij Deltas en is onder andere voor €16,95 te krijgen bij Bol.com . Daarnaast is het ook verkrijgbaar bij boekhandels, warenhuizen, cadeauwinkels en de grotere warenhuizen.

Ook interessant