Eten

Zo maak je deze heerlijke crackers van pistachenoten en cranberry’s

crackers-met-pistachenoten-en-cranberrys-met-stilton-en-peer.jpg

Crackers kun je ook zelf bakken. Maak ze bijvoorbeeld van pistachenoten en cranberry’s. Met Stilton-kaas en peer als heerlijke topping. Ideaal voor op feestjes.

Je maakt deze crackers in slechts 35 minuten.

Dit heb je nodig (voor 24 stuks):

Voor de crackers

  • 50 g hazelnoten, fijngehakt
  • 50 g zonnebloempitten
  • 50 g pistachenoten, fijngehakt
  • 50 g lijnzaad
  • 100 g sesamzaad
  • 50 g gedroogde cranberry’s, fijngehakt
  • 50 g havermout
  • 80 g havermeel
  • 90 boekweitmeel
  • 1 tl wijnsteenbakpoeder of ⅓ tl baking soda
  • 1 tl zout
  • 2 el kokosolie

Voor het beleg

  • 4 sappige handperen met schil, elk in 12 dunne plakjes
  • 300 g Stilton, in dunne plakjes
  • 1 bakje shiso purper

Bereidingswijze crackers van pistachenoten en cranberry’s met Stilton en peer:

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C (heteluchtstand).
  2. Roer alle ingrediënten voor de crackers in een grote kom door elkaar.
  3. Voeg beetje bij beetje 125 ml water toe en roer tot een plakkerig deeg ontstaat.
  4. Bekleed 2 bakplaten met bakpapier en schep op elk de helft van het deeg.
  5. Leg er een vel bakpapier op en rol het deeg uit tot ± 4 mm dikte.
  6. Verwijder het bovenste bakpapier en snijd het deeg met een scherp mes in langwerpige, dunne crackers van ± 11×5 cm.
  7. Bak ze in 15-20 min. in het midden van de oven bruin en knapperig.
  8. Laat afkoelen, beleg met Stilton en peer en garneer met shiso purper.

Bereidingsduur crackers met pistachenoten en cranberry’s met Stilton en peer 15 min. + 20 min. oventijd + afkoelen.

Glutenvrije variatie: vervang de havermout en het havermeel door glutenvrije versies.

Variatietip: vervang de hazel- en pistachenoten door amandelen en pecannoten en de cranberry’s door fijngehakte gedroogde vijgen. Beleg met brie en rode appel en garneer met tuinkers of cress.

Ziet er goed uit! 

crackers met peer

Recept | Beanca de Goede
Fotografie | Bart Brussee
Productie | Colette Beyne

Dit artikel verscheen eerder in Margriet 2020-01. Je kunt deze editie nabestellen via magazine.nl.

Heb jij het Margriet-kookboek al? Met ruim duizend recepten uit onder meer de Hollandse, Italiaanse en Thaise keuken.

 

 

Artikelen van Margriet ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant