Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Recept: couscoussalade met witlof, avocado & granaatappel

couscoussalade.jpg

Een salade met een twist: dat is deze couscoussalade met witlof, avocado en granaatappel. Dat is pas gezond genieten!

Dit recept is lekker bij lamsvlees.

Dit heb je nodig:

  • 250 ml groentebouillon
  • 200 g couscous
  • 4 el extra vergine olijfolie
  • Sap van 2 kleine citroenen
  • 1 bosje platte peterselie, fijngesneden
  • Vruchtvlees van 1 avocado, in
    stukjes
  • 2 struikjes witlof, grof gesneden
  • ± 150 g granaatappelpitten

Bereidingswijze voor couscoussalade met witlof, avocado & granaatappel:

  1. Breng de bouillon aan de kook.
  2. Doe de couscous in een ruime kom en giet de bouillon erop.
  3. Roer de olijfolie en driekwart van het citroensap erdoor.
  4. Dek de kom af met plasticfolie en laat ± 10 min. wellen.
  5. Schep de couscous door met een vork en laat volledig afkoelen.
  6. Houd wat peterselie, munt en granaatappel apart.
  7. Meng de rest samen met de avocado en de witlof door de couscous.
  8. Breng nogmaals op smaak met peper, zout en citroensap.
  9. Bestrooi de salade kort voor het serveren met de rest van de kruiden en met de granaatappelpitten.

Bereidingstijd: ± 15 min. + 10 min. wellen + ± 1 uur afkoelen.

Ziet er goed uit!

Recept | Dosia Brewer
Fotografie | Louis Lemaire

Dit artikel verscheen eerder in Margriet 2020-10. Je kunt deze editie nabestellen via magazine.nl.

Artikelen van Margriet ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant