Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Colette’s recept: Zuid-Franse tonijnsalade

tonijnsalade.png

“Een dagje makkelijk in de keuken staat voor mij vaak synoniem aan een maaltijdsalade. Zeker in het voorjaar en de zomer. Ik vind het trouwens niet alleen makkelijk, maar ik gebruik in zo’n salade ook resten groente, kruiden en vlees(waren) of vis.

Het uitgangspunt voor deze salade was een rest gegrilde groenten en een halve krop sla die ik overhad. Maar je kunt de groenten er ook even speciaal voor grillen natuurlijk.

Het werd een Zuid-Franse tonijnsalade, geënt op de beroemde Salade Niçoise. Je kunt er ook nog olijven op doen. Met een warme baguette en (gezouten) boter een lichte maaltijd.

Ik hoop dat we vanaf nu eens wat vaker buiten kunnen eten, dan versterkt deze zonnige salade het vakantiegevoel!”

Zuid-Franse tonijnsalade (4 pers.)

 

Ingrediënten

½ courgette, in plakken

½ aubergine, in plakken

extra vierge olijfolie

handje groene sla, bijvoorbeeld kropsla of babyleaves

3 trostomaten, in partjes

1 kleine rode ui, in dunne parten

1 teen knoflook, gesnipperd

2 takjes verse tijm, alleen de blaadjes

2 el witte wijnazijn

6 el olijfolie

vers gemalen peper, zout

2 blikjes tonijn op water van ± 150 g, uitgelekt

Bereiding
– Verhit een grillpan.
– Bestrijk de courgette en de aubergine dun met olie en grill ze aan beide kanten lichtbruin.
– Laat afkoelen tot lauw.
– Verdeel de sla over een grote schaal.
– Leg de courgette en de aubergine hierop.
– Klop de knoflook en tijmblaadjes door de azijn en klop al roerend de olijfolie erdoor.
– Maak op smaak met peper en zout. Schep de tomaat en de ui om met de dressing en verdeel over de groenten.
– Pluk de tonijn los met een vork en verdeel hem over de salade. Maal er nog wat peper boven,

Bereidingstijd: ± 10 min.

Ook interessant