Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Colette’s recept: vis-jachtschotel

visjachtschotel-jpg.jpg

Culinair redacteur Colette Beyne: “Wekenlang kan ik genieten van alle versieringen, feestjes, bijzondere gerechten en fijne hapjes. Ik versier, sjouw met boodschappen en maak avond aan avond restaurantborden op. Heerlijk. Maar ineens, meestal het weekend voor ik weer ga beginnen met werken, heb ik er helemaal genoeg van. Dan moet alles weer naar het oude. Herkenbaar?

Nu ik geen stokbrood en liflafjes meer kan zien, is het ook weer tijd voor ‘gewoon’ eten. En nu het weer komende week ook eens een beetje winters belooft te worden, vond ik een ovenschotel wel passend. Deze vis-jachtschotel van witvis met aardappelpuree, tomaat en een knapperig korstje met spekblokjes is lekker maar toch licht, en dat is mooi meegenomen. Ik maak er een salade bij van dikke repen ijsbergsla, blauwe bessen en granaatappelpitten met een kruidenvinaigrette.”

Vis-jachtschotel (4 personen):
– 600 g witvisfilet
– vers gemalen peper, zout en nootmuskaat
– 3 el milde olijfolie
– 1 sjalotje, gesnipperd
– 40 g magere spekblokjes
– 2 tenen knoflook, in plakjes
– 250 g champignons, in plakjes
– 4 el droge witte wijn
– 1 klein blik gepelde tomaten, kleiner gesneden
– 500 g aardappelpuree*
– 2 el semmelbrösel of paneermeel

Het recept:
– Verwarm de oven voor op 180°C.
– Wrijf de vis in met peper, zout en nootmuskaat.
– Verhit 1 el van de olie en fruit hierin de sjalot.
– Bestrijk een ovenvaste schaal dun met olie, leg de vis erin en bedek met de sjalot, de knoflook en de champignons.
– Bak in de pan van de sjalot en spekblokjes uit.
– Verdeel de tomaat over de champignons en besprenkel met de wijn en de rest van de olie.
– Dek af met aardappelpuree, bestrooi met de spekblokjes en de semmelbrösel en zet de schaal 25 min. in de oven of tot de vis gaar is.

*ideaal om hier een rest aardappelpuree voor te gebruiken

 

 

Ook interessant