Eten

Colette’s recept: Valentijn-chocoladetaart

valentijnstaart-jpg.jpg

Culinair redacteur Colette Beyne: “Komende week is het Valentijnsdag. Ook als je niet net stiekem verliefd bent een leuk moment om aan je geliefde te laten weten hoeveel je van hem of haar houdt. Wil je geen echt cadeau kopen, maak dan iets lekkers. Afgelopen week stond er in Margriet een compleet Valentijnmenu, maar deze taart is natuurlijk ook al geweldig! De taart zelf is zacht en gemaakt met pure chocolade. De glazuurlaag en de in hartvorm neergelegde frambozen maken er een superromantische taart van. Succes verzekerd dus!”

Valentijn-chocoladetaart:
– 200 g pure chocolade, in stukjes
– 100 g boter of margarine
– 4 eieren, gesplitst
– 200 g suiker
– 3 el zelfrijzend bakmeel
– 1 tl bakpoeder

voor de topping:
– 200 g poedersuiker
– 2 bakjes frambozen

De bereiding:
– Verwarm de oven voor op 140°C.
– Smelt de chocolade en de boter au bain-marie.
– Vermeng de eierdooiers met de suiker, 2 el van het bakmeel en het bakpoeder.
– Klop het mengsel door de gesmolten chocolade. Klop de eiwitten stijf en schep ze erdoor.
– Vet een bakvorm van 20 cm Ø in en bestuif met de rest van het bakmeel.
– Schep het beslag in de vorm en bak de taart ± 45 min. in de oven.
– Laat hem eerst 30 min. in de oven afkoelen en daarna verder op een rooster.
– Zeef voor de topping de poedersuiker en roer er met 1 el water een dik, glad glazuur van.
– Bestrijk de taart ermee en leg de frambozen er in hartvorm op.
– Druk ze licht aan en laat drogen.

Ook interessant