Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Colette’s recept: Tosti met avocado, jonge kaas en sambal

tosti-met-avocado.png

“Thuis werken zit intussen helemaal in mijn systeem. Naast het feit dat je op zo’n dag enorm veel werk kunt verzetten heb ik de mogelijkheid om een lekkere lunch te maken. Ik eet regelmatig wat pasta of soep die over was of een salade, maar als het even kan maak ik een tosti. Daar ben ik altijd voor in.

Hoewel er niets mis is met een gewone tosti met ham en kaas, varieer ik graag. Zowel met de broodsoort als met de vulling. Deze versie met jonge kaas, avocado en Thaise basilicum is lekker pittig door de sambal. Heerlijk in combinatie met het olijfbrood.

Thaise basilicum doet qua smaak denken aan dragon en anijs en de paarse variant is ook nog eens heel decoratief. Echt een feestje dus!”

 

Tosti met avocado, jonge kaas en sambal (4 tosti’s)

Ingrediënten

2 avocado’s, in plakken

1 el citroensap

8 sneden olijfbrood

8 plakken jonge kaas

sambal

Thaise basilicum

Bereiding

Besprenkel de avocado met citroensap. Beleg de helft van de boterhammen met kaas en bestrijk met sambal. Verdeel er de avocado en wat basilicum over. Dek af met de rest van de boterhammen en bak de tosti’s goudbruin. Snijd ze in vieren, leg op elk een takje basilicum en zet vast met een prikker.

 

Bereidingstijd: ± 10 min.

Ook interessant