Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Colette’s recept: stamppot met wilde spinazie

wilde-spinaziestamppot-jpg.jpg

Culinair redacteur Colette Beyne: “Vanaf mijn werkplek zie ik prachtige herfstluchten voorbij trekken. Ik vind dat altijd wel iets hebben. Ik verheug me erop weer wat substantiëlere dingen te koken. Paddenstoelen en pompoen te kopen, in plaats van sla en sperziebonen.

Ik koos daarom deze week voor een stamppotje. Deze stamppot met wilde spinazie en feta is al een knipoog naar de echte stamppottijd, maar is licht en kruidig. Minder aardappel en meer groente nemen, de puree bereiden met bouillon en de stamppot vegetarisch houden tellen in dit geval allemaal mee.”

Benodigheden voor stamppot met wilde spinazie & feta (4 personen):
– 1 kg kruimige aardappelen
– 1 kg wilde spinazie, stelen verwijderd
– 1½ dl groentebouillon
– 2 el extra vergine olijfolie
– ½ tl gemalen kaneel
– 1 tl gemalen komijn
– 4 tomaten, zaadlijsten verwijderd, in reepjes
– vers gemalen peper, zout
– 1 bosje munt, grof gesneden
– 1 bosje koriander, grof gesneden
– 200 g feta, verkruimeld

Het recept:
– Kook de aardappelen gaar in water met zout en giet ze af.
– Was de spinazie twee keer en hak de bladen grof.
– Breng de bouillon aan de kook.
– Stamp van de aardappelen met de bouillon, de olie, de kaneel en de komijn een pittige puree en maak op smaak met peper en zout.
– Schep de spinazie, de tomaat en de groene kruiden erdoor.
– Schep de stamppot in kommen, verdeel de kaas erover en maal er nog wat peper boven.

Ook interessant