Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Colette’s recept: spinaziesalade

spinaziesalade-jpg.jpg

Colette Beyne is culinair redacteur bij Margriet. Op Margriet.nl vindt u iedere week één van haar favoriete recepten. Deze week: spinaziesalade.

recept spinazie“Komende week is het alweer maart. Dan kunnen we als het goed is alvast een beetje naar het voorjaar uitkijken. Ik zal blij zijn als het zover is in elk geval. Met de winterpotjes heb ik dan wel gehad, op naar knapperige voorjaarsgroenten! Spinazie is een van die groenten. Met recht een supergroente, want het bevat naast veel ijzer en foliumzuur ook veel chlorofyl, dat helpt tegen bloedarmoede en vermoeidheid. En carotenoïden, die een preventieve werking bij kanker zouden hebben. Dit laatste geldt ook voor andere donkergroene groenten.”

Het recept
Door spinazie rauw in salades te verwerken haalt u de kwaliteiten er optimaal uit. Klop voor de dressing 1 tl grof gemalen mosterd, 1 tl vloeibare honing, 3 el extra vierge olijfolie en citroensap en zwarte peper en zout naar smaak door elkaar. Rooster 50 g gepelde walnoten in een droge koekenpan lichtbruin. Hussel 400 g jonge spinazie met 100 g verkruimelde harde geitenkaas en 2 hardgekookte eieren in plakjes en lepel de dressing erover. Maal er nog wat zwarte peper boven.

Ook interessant