Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Colette’s recept: spaghetti met tomaat, venkel & ricotta

spaghetti-met-venkel-jpg.jpg

Culinair redacteur Colette: “Ook zo genoten van die extra vrije dag? Na alle paashapjes en lekkere restjes heb ik weer zin in iets simpels en dus is het deze week een pasta geworden: spaghetti met tomaat, venkel en ricotta.

Ik houd zelf erg van de anijsachtige smaak van venkel, Je kunt er veel mee doen. Als je venkel heel dun schaaft kun je hem ook rauw eten. Heerlijk in combinatie met halve plakken sinaasappel, pijnboompitten en een vinaigrette.

Ricotta is een verse, kruimelige kaas uit Italië met een milde, beetje zoete smaak. Hij wordt meestal gemaakt van koemelk, maar er is ook ricotta van schapen- of buffelmelk en bevat tussen 10 en 30% vet. Hij is te vervangen door hüttenkäse, die wordt gemaakt van magere koemelk. Met een vetgehalte van 4,5% is deze wel wat schraler van smaak.

Ben je niet dol op venkel, dan kun je hem vervangen door plakken courgette.”

Benodigdheden voor spaghetti met tomaat, venkel & ricotta (4 personen):
– 2 el milde olijfolie
– 3 tenen knoflook, in plakjes
– 600 g venkel, in dunne plakken
– vers gemalen zwarte peper, zout
– 350 g spaghetti
– 1 bosje basilicum
– 6 pomodori, in blokjes
– 1-2 el balsamicoazijn
– 200 g ricotta

Het recept:
– Verhit de olie in een ruime wok of hapjespan en fruit hierin de knoflook lichtgeel.
– Bak de venkel 2 min. omscheppend en laat op laag vuur 10 min. beetgaar worden.
– Voeg eventueel een scheutje water toe.
– Maak op smaak met peper en zout. Kook intussen de spaghetti beetgaar en laat uitlekken.
– Snijd de helft van de basilicum fijn en roer door de tomaten.
– Voeg azijn en peper en zout naar smaak toe en schud de tomaten door de spaghetti.
– Verdeel over warme borden en verdeel de venkel en de ricotta erover.
– Maal er nog wat peper boven en serveer direct.
– Lekker met een groene salade.

Ook interessant