Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Colette’s recept: snelle moussaka

snelle-moussaka-jpg.jpg

Culinair redacteur Colette Beyne: “Wat zal ik nu weer eens maken? Geloof het of niet, maar ook een culinair redacteur zit wel eens met deze vraag. Echte winterkost heb ik een beetje gehad, een stamppotje prima, maar dan wel met een frisse groente. Van de week maakte ik er bijvoorbeeld een met knisperende raapstelen.

Soepen, pastagerechten en ovenschotels zijn altijd wel goed. Omdat ik in mijn hoofd al een beetje met de vakantie bezig ben kwam ik op de snelle en wat lichtere versie van moussaka, een Griekse klassieker.

Ik heb de echte moussaka leren maken op Kreta, tijdens kooklessen die het hotel aanbood. Erg leuk en ik heb de recepten nog altijd! Maar je moet er even de tijd voor nemen en behoorlijke trek hebben.

Ben je niet zo’n fan van lamsgehakt, vervang het dan door rundergehakt. Gegrilde aubergines zijn te koop bij delicatessenzaken of bij de Griek op de markt. Kun je ze niet krijgen, neem dan een pot gemengde gegrilde groenten van Merza uit de supermarkt”

Benodigdheden voor snelle moussaka (4 personen):
– 2 el milde olijfolie
– 1 grote ui, fijngehakt
– 2 tenen knoflook, fijngehakt
– 500 g lamsgehakt
– 400 g tomatenblokjes (blik)
– 2 el tomatenpuree
– 2 tl gemalen kaneel
– 200 g gegrilde aubergines op olie, fijngesneden
– 200 g feta, verbrokkeld
– 3 el fijngesneden muntblad

Het recept:
– Verhit de olie en fruit hierin op middelhoog vuur de ui en de knoflook lichtgeel.
– Bak het gehakt 3-4 min. omscheppend mee.
– Voeg de tomaten, de tomatenpuree en de kaneel toe en laat 10 min. sudderen.
– Roer de aubergine erdoor en warm 5 min. mee.
– Verdeel de feta en de munt erover en warm nog even kort door tot de feta zacht wordt.
– Serveer er warm pitabrood en een groene salade bij.

 

Ook interessant