Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Colette’s recept: salade van gegrilde biet en blauwe kaas

receptvandeweek1-jpg.jpg

Colette Beyne is culinair redacteur bij Margriet. Op Margriet.nl vindt u iedere week één van haar favoriete recepten. Deze week: salade van gegrilde biet en blauwe kaas.

receptvandeweek1.jpg“In Nederland is, in tegenstelling tot veel andere landen om ons heen, groente het uitgangspunt voor de avondmaaltijd. Dat kun je al een beetje zien als je een supermarkt binnenkomt: de eerste afdeling is die met groente en fruit! Aten we een tijdje geleden nog het hele jaar door sperziebonen, eventueel ingevlogen uit Peru, vandaag de dag geven steeds meer mensen de voorkeur aan groenten van het seizoen. Gezonder, beter voor het milieu en ook nog eens goedkoper. De moestuin maakt niet voor niets weer meer opgang. Er gaat niets boven een zomerbietje, dat net uit de grond komt! Daarom deze week een maaltijdsalade voor 4 personen met deze fijne groente, die een positieve werking heeft op de werking van het immuunsysteem en het zenuwstelsel. Bieten bevatten antioxidanten, vitamine C en onder meer kalium en ijzer.”

Ingrediënten voor de salade van gegrilde biet en blauwe kaas:
4 rode bietjes, geschild en in parten
4 gele bietjes, geschild en in parten
6 el olijfolie
versgemalen peper, zeezout
100 g tuinerwten, diepvries
1 el citroensap
1 tl mosterd
½ bosje dragon
4 trostomaten, in parten
50 g hazelnoten, grof gehakt
200 g blauwe kaas

Het recept
Verwarm de oven voor op 200°C. Schep de bieten in een braadslede om met 3 el van de olie en peper en zout naar smaak. Laat de bietjes in 30 min. gaar worden en laat ze afkoelen tot kamertemperatuur. Kook de erwtjes gaar in de op het pak aangegeven tijd. Klop een dressing van de rest van de olie, het citroensap, de mosterd, wat fijngesneden dragon en peper en zout naar smaak. Schep de bietjes om met de erwtjes, de tomaten en de dressing. Bestrooi met de hazelnoten en geef er grof brood met blauwe kaas bij.

Tip
U kunt de bieten de dag ervoor of ’s morgens al roosteren, dat is makkelijk en nog lekkerder ook!

Ook interessant