Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Colette’s recept: roomijs vijf keer anders

roomijs.png

Door culinair redacteur Colette Beyne:

“Als culinair redacteur leid ik op sommige momenten van het jaar een vreemd bestaan. Zoals nu bijvoorbeeld. Terwijl de meeste mensen met vakantie zijn en anderen de hele dag verkoeling zoeken in het water of onder de bomen ben ik bezig met de herfstproducties.

Dat is natuurlijk leuk voor dan, want dan wil je weer lekker naar binnen en dan komen de producties over paddenstoelen, noten en stamppotten goed van pas, maar wel geniet ik tussendoor even van een ijsje.

En dat bracht me op deze ideeën met kant-en-klaar ijs, waar je snel je eigen draai aan geeft. Ik vind ze allemaal heerlijk. Ik denk dat je zelf trouwens op genoeg eigen variaties komt!

Naast serveren in bakjes kun je het ijs ook in vormpjes scheppen en terug zetten in de vriezer, of er met twee lekkere koekjes als kletskoppen of dunne wafeltjes ijssandwiches van maken. Altijd een succes!

Werk wel zo snel mogelijk, zet dus eerst de ingrediënten die je wil toevoegen klaar. Het blijft tenslotte een vers product op basis van zuivel en die mag op warme dagen niet lang buiten de koeling.”

Roomijs vijf keer anders (4-6 personen)

Haal 1 liter (slag)roomijs uit de vriezer en laat in 5-10 min. iets zachter worden op kamertemperatuur. Roer de ingrediënten naar keuze er snel door en zet het ijs tot gebruik terug inde vriezer.

1. Roer er 100 g geraspte witte chocolade en 150 g frambozen (druk ze een beetje fijn) door

2. Of reepjes gekonfijte citroenschil van 2 biologische citroenen en 15 g fijngesneden dragonblaadjes. Trek voor de gekonfijte citroenschil de schil van de citroenen met een zesteur en kook de reepjes in ruim water 2 min. Laat uitlekken. Breng 1 dl water aan de kook met 100 g suiker en voeg, zodra de suiker is opgelost, de citroenreepjes toe. Laat 15 min. zachtjes koken en schep ze uit de siroop als ze doorschijnend zijn. Laat afkoelen

3. Of 250 g ontdooide diepvriesbramen die je door een zeef drukt

4. Ook lekker: lepel zaadjes en sap uit 5 passievruchten. Bewaar een derde voor de garnering en druk de rest door een zeef. Roer het sap door het ijs

5. Of verkruimel 150 g meringues en spatel ze door het ijs

Laat via Twitter weten wat jouw eigen favoriete combinatie is! Zet @MargrietColette in je tweet en gebruik #ijsanders

Ook interessant